Rondreis West-Maleisië

Rondreis West-Maleisië

Vraag Brochure Aan
Logo Stichting Garantiefonds Reisgelden Aangesloten bij SGR

14 daagse rondreis West-Maleisië

Ga op rondreis door het prachtige West-Maleisië met de 14 daagse groepsreis van HSS. Ontdek de steden en haar bevolking bij bezoeken aan de lokale markten en overige excursies. Lees meer over deze uitdagende groepsreis langs West-Maleisië.

Programma

Dag 1

Vertrek vanuit Amsterdam.

 

Dag 2

Na aankomst in Penang wordt u opgevangen door een Engelssprekende gids die u gedurende uw verblijf in Maleisië zal begeleiden. U wordt met een airconditioned bus opgehaald en aansluitend gaat u lunchen in China Town. Na de lunch krijgt u kort de gelegenheid om China Town te verkennen. Vervolgens wordt u naar uw hotel gebracht en heeft u de rest van de middag ter vrije besteding. In de avond is er een welkomstdiner.

 

Dag 3

Na het ontbijt maakt u de Hill & Temple Tour. Tijdens deze tour bezoekt u de grootste Boeddhistische Tempel van Zuidoost Azië, Kek Lok Si, waar u een mix van Chinese, Thaise en Birmese bouwstijlen kunt zien. Vervolgens brengt u een bezoek aan Penang Hill waar u met een kabeltrein naar de top gaat van de 833 meter hoge berg. Geniet van het prachtige uitzicht over het eiland en het vaste land. In de avond maakt u met een fietstaxi een ritje door de smalle straatjes van Georgetown waar u langs historische plaatsen rijdt. Na de tocht stopt u bij het Red Garden Food Paradise, een populaire plaats voor zowel de lokale bevolking als de toeristen. Hier vindt u niet alleen de beste lokale gerechten, maar ook internationale gerechten.

 

Dag 4

Vandaag is ter vrije besteding.

 

Dag 5

Vandaag vertrekt u na het ontbijt naar Kota Bharu, een afstand van ± 375 km over de East-West Highway. De route gaat door tropisch regenwoud en langs het grootste kunstmatige Temenggor meer wat omgeven is door een diversiteit aan flora en fauna. Na aankomst in het hotel is de rest van de dag ter vrije besteding.

 

Dag 6

Een goede manier om een stad te leren kennen is het bezoeken van een markt. U bezoekt de Siti Khadijah markt die vernoemd is naar de ondernemende vrouw van de profeet Mohammed. Deze markt wordt door vrouwen gerund en er worden voornamelijk verse producten verkocht zoals vis, groente en fruit. Hierna vertrekt u naar de volgende verblijfplaats Kuala Terengganu.

 

Dag 7

Onderweg van Kuala Terengganu naar Kuantan bezoekt u Pulau Duyong, bekend om zijn traditionele scheepswerven. U kunt hier zien hoe er van generatie op generatie boten worden gebouwd. Vervolgens brengt u een bezoek aan het Islamic Civilization Park gemarkeerd door 23 prachtige miniaturen van beroemde monumenten zoals de Alhambra Citadel van Spanje en de Taj Mahal in India. Bij een fabriekje kunt u een gerecht proeven wat favoriet is bij de lokale bevolking ‘Lemang’, kleefrijst gekookt in kokosmelk en gestoomd in een bamboekoker. Bij een weverij worden op ambachtelijke manier door vrouwelijke dorpelingen tassen en matten gemaakt van Mengkuang bladeren.

 

Dag 8

Vandaag is ter vrije besteding. U kunt lekker relaxen bij het zwembad of het strand of de bus nemen naar het centrum van Kuantan.

 

Dag 9

Na het ontbijt vertrekt u naar de historische stad Malakka gelegen aan de zuidwestkust. U maakt een wandeling door dit fascinerende gebied waarbij u de St. Peter’s Church bezoekt, de oudste kerk in Maleisië die nog steeds in gebruik is. Bewonder de beroemde poort van Port De Santiago en wandel door de ruïnes van St. Paul’s Church. Hierna bezoekt u het Rode Plein die zo genoemd is vanwege de zalmroze gebouwen. Hier staat de roodwitte kerk Christ Church, oorspronkelijk een Nederlands Hervormde Kerk, en daar vlakbij het voormalige Nederlandse Stadhuys. Vervolgens gaat u naar de boeddhistische tempel Cheng Hoon Teng, een van de oudste nog functionerende tempels.

 

Dag 10

Vandaag is ter vrije besteding. U kunt lekker ontspannen bij het hotel of op eigen gelegenheid Malakka gaan verkennen.

 

Dag 11

Na het ontbijt vertrekt u naar de bruisende stad Kuala Lumpur. Onderweg brengt u een bezoek aan de stad Putrajaya, bekend om zijn architectonische bouwwerken. Putrajaya is het administratieve centrum van de federale regering van Maleisië.

 

Dag 12

Na het ontbijt maakt u een excursie in de omgeving rondom Kuala Lumpur. U rijdt door Maleisische dorpen en maakt een stop bij ’s werelds grootste en meest gerenommeerde tinfabriek de Royal Selangor. Hierna brengt u een bezoek aan een batikfabriekje. Als laatste staat er een bezoek aan de kleurrijke Batu Caves op het programma. Om bij de ingang van de tempel te komen moet u eerst 272 treden beklimmen maar het is absoluut de moeite waard. Door de lichtinval ziet de grot er schitterend uit en krijgt het geheel iets magisch. De rest van de middag is ter vrije besteding. ’s Avonds gaat u de bruisende hoofdstad verkennen door te dwalen door de smalle straatjes van Chinatown waar op de avondmarkt van alles te koop is. In Petaling Street zijn eetwagentjes die traditionele ma chi (kleefrijst met pinda’s) verkopen. Proeft u ook eens de Sweet patato bal, een knapperig warme zoete aardappel, een heerlijke lekkernij. Vervolgens bezoekt u de Chinese Guan Di Tempel en de Indiase Tempel Sri Maha Mariamman. Als laatste plaats brengt u een bezoek aan Jalan Alor, een straatje met diverse eetstalletjes.

 

Dag 13

De reis zit er weer op. Vandaag vertrekt u naar Amsterdam.

 

Dag 14

Aankomst Amsterdam.

 

Inclusief 

-  Vlucht Amsterdam - Penang / Kuala Lumpur - Amsterdam met Singapore Airlines, via Singapore 
-  Luchthavenbelasting + brandstof- & veiligheidstoeslag (wijzigingen voorbehouden)

-  Rondreis volgens programma 
-  Engelssprekende reisleiding 
-  Alle omschreven excursies, inclusief entreegelden 
-  Logies en ontbijt 
-  Lunch op dag 2 en 9
-  Diner op dag 2 

 

Exclusief

-  Administratiekosten € 25,00 per factuur  (maximaal 6 personen op 1 factuur) 
-  Facultatieve excursies
-  Fooien 
-  Lunch op dag 3 t/m 8 en 10 t/m 13
-  Diner op dag 3 t/m 12 
-  Reis- en/of annuleringsverzekering

E. de Ruiter
“Voortreffelijke ervaring”
E. de Ruiter Penang