Betoverend Sri Lanka 21 dagen

Betoverend Sri Lanka 21 dagen

Download Brochure
Logo Stichting Garantiefonds Reisgelden Aangesloten bij SGR

Betoverend Sri Lanka 21 dagen

Sri Lanka betekent prachtig eiland. De naam had niet treffender kunnen zijn. Tijdens deze 21 daagse rondreis door het betoverende Sri Lanka valt u van de ene mooie ervaring in de andere. Hoewel Sri Lanka maar iets groter is dan Nederland, heeft het alles wat Azië te bieden heeft in huis. Met een Jeep op safari door de vele natuurparken is een onvergetelijke ervaring. Bezoek de mooie stranden of sta versteld van de prachtige koloniale gebouwen die u tijdens deze rondreis tegenkomt. 

Algemene informatie betoverend Sri Lanka 21 dagen

Sri Lanka stond tot 1972 bekend als Ceylon en ligt 50 kilometer ten zuiden van India. Het eiland in de Indische Oceaan wordt ook wel eens de traan van India genoemd. Het eiland is ruim 65.000 km² groot en is daarmee qua oppervlakte ongeveer zo groot als Nederland en België samen. Sri Lanka telt ongeveer 21 miljoen inwoners waarvan ongeveer 70% het Boeddhisme aanhangen. Daarnaast zijn er ook nog Hindoes, Christenen en Moslims.

Sri Lanka kent een eeuwenoude cultuur en heeft ontzettend veel moois te bieden zoals de prachtige stranden in het zuiden, bergketens, tropische regenwouden, natuurparken, theeplantages, rijstvelden, tempels, oude ruïnes…kortom teveel om op te noemen. Er zijn nog veel koloniale invloeden te vinden uit de tijd van de Engelsen en Nederlanders. 

Omdat het eiland niet zo groot is liggen alle bezienswaardigheden dicht bij elkaar. 

 

De dagtemperatuur is in Sri Lanka vrij gelijkmatig. Overdag ligt de temperatuur bijna altijd tussen de 27°C en 30°C. In de hoger gelegen gebieden is het koeler, tussen de 16°C en 24°C terwijl de temperatuur in het hoog gelegen Nuwara Eliya `s nachts rond de 10°C schommelt.


Sri Lanka kent 2 moessonperioden waarin er regen kan vallen.
Van mei t/m juli is de periode van de zuidwestelijke moesson en van oktober t/m december de noordoostelijke moesson. U kunt tijdens de moesson korte maar hevige buien verwachten maar die duren meestal niet lang.

Programma

Dag 1     Vertrek vanuit Amsterdam.

 

Dag 2     Negombo

Na aankomst op het vliegveld staat de Nederlandstalige reisleider u op te wachten. Het vliegveld ligt ongeveer 35 kilometer ten noorden van Colombo. Met een bus vertrekt u naar het vissersdorp Negombo waar u incheckt in het hotel. Na het ontbijt kunt u even uitrusten van de lange reis. In de middag maakt u een wandeling door de hoofdstraat waarbij u een kerk bezoekt en een Hindoe tempel. Daarna gaat u een leuke boottocht maken door de mangrove.   

 

Dag 3    Negombo
Na het ontbijt maakt u een stadstour door Colombo met eerst een bezoek aan de noordelijk gelegen wijk ‘Het Fort’ wat tegenwoordig het commerciële centrum is. Hier staan grote kantoorgebouwen, het World Trade Center, winkelcentra, de Klokkentoren en de Anglicaanse St. Peters Kerk. Ook de invloed van de Nederlanders is terug te zien in de Wolvendael kerk. In de wijk Pettah wordt een markt bezocht waar naast groente en fruit ook vis en kruiden te koop worden aangeboden.

 

Dag 4     Anuradhapura

Na het ontbijt vertrekt u naar de oudste stad en de eerste hoofdstad van het eiland Anuradhapura, een rit van ongeveer 5 uren. Volgens de legende is de stad in 437 voor Christus gesticht door koning Anuradha. Het is de belangrijkste en meest uitgestrekte historische stad van Sri Lanka.    

 

Dag 5    Anuradhapura
In de ochtend gaat u met een tuk tuk een stadstour door Anuradhapura maken waarbij u de paleisruïnes, tempels en andere bijzondere bezienswaardigheden zoals het Sri Maha Bodhi heiligdom, de heilige Bo-boom en de enorme dagoba`s gaat bezoeken.

Optioneel: In de middag kunt u de plaats Mihintale bezoeken. Mihintale ligt ca. 11 km ten noordoosten van Anuradhapura in een groen heuvellandschap. Het is een heilige plaats en één van de belangrijkste bedevaartplaatsen voor de Singalese Boeddhisten in Sri Lanka. U kunt via 3 trappen en 1840 treden de top beklimmen waar u tempels en Boeddhabeelden ziet staan waaronder een indrukwekkend grote Boeddha. Het uitzicht is adembenemend mooi.

 

Dag 6     Anuradhapura - Trincomalee

Vandaag vertrekt u naar de oostkust van het eiland richting de plaats Trincomalee. Een rit die ongeveer 2,5 uur duurt. U verblijft in een hotel aan het strand bij Nilaveli waar u kunt relaxen, snorkelen, en zwemmen. Nilaveli is een prachtige badplaats met mooie ongerepte stranden. De rest van de dag is ter vrije besteding.

 

Dag 7     Trincomalee

Voor de kust van Nilaveli ligt Pigeon Island, een tropisch eilandje waar u kunt snorkelen. Het eiland is tevens een broedplaats voor vele trekvogels. Vandaag kunt u optioneel een excursie maken naar Pigeon Island.

 

Dag 8     Trincomalee - Giritale

Vandaag vertrekt u naar Giritale. Onderweg bezoekt u de ruïnes van Polonnaruwa. Polonnaruwa was in de 11e en de 12e eeuw de hoofdstad van het land. Onder koning Parakramabahu kende de stad de grootste groei. Hij bouwde een enorm waterreservoir en gaf opdracht tot het bouwen van kloosters, tempels, paleizen, zwembaden en Boeddhistische beelden. Van Polonnaruwa zelf resten alleen nog de ruïnes maar u krijgt een goed beeld van de grootsheid van dit oude Koninklijke complex. Het hoogtepunt zijn de vier uit de rots van Gal Vihara gehouwen Boeddhabeelden. Naast de 14 meter liggende Boeddha staat een andere Boeddha van 7 meter en twee zittende Boeddha`s. De stad raakte na de 14e eeuw in verval en werd pas in de 19e eeuw (her)ontdekt door Britse archeologen.

 

Dag 9     Giritale
Optioneel: Na het ontbijt gaat u al heel vroeg in de ochtend naar Sigiriya voor de beklimming van de Leeuwenrots die ongeveer 200 meter hoog is. De Leeuwenrots stamt uit de 5e eeuw en was het bolwerk van Koning Kasyapa die bovenop de rots zijn paleis en fort bouwde. Van het complex zijn de restanten van de muren en een aantal waterreservoirs bewaard gebleven. Via een aantal trappen en een wenteltrap bereikt u halverwege de schilderingen (fresco`s) van vrouwenfiguren, de zogenaamde Hemelse Maagden. Daarna gaat u verder tot u op het platform aankomt waar de gigantische leeuwenpoten zich bevinden. Van daaruit klimt u via smalle steile trappen naar de top waar de klim wordt beloond met een prachtig uitzicht over de omgeving van Sigiriya. Voor deze excursie dient u goed ter    been te zijn. Voor diegenen die niet de trappen op willen/kunnen, bestaat er de mogelijkheid om een bezoek te brengen aan het museum wat dichtbij de Leeuwenrots ligt. Het museum gaat om 8 uur `s ochtends open. Daarna wordt er thee/koffie gedronken in het Sigirya Rest House en wacht u tot iedereen terug is van de klim. De rest van de dag is ter vrije besteding.

 

Dag 10   Giritale - Kandy

Vandaag vertrekt u na het ontbijt naar de culturele hoofdstad van Sri Lanka, Kandy. De oude koningsstad Kandy is één van de belangrijkste toeristische trekpleisters en is prachtig gelegen in een groen heuvellandschap. Onderweg brengt u een bezoek aan de historische tempels van Dambulla die ook op de lijst van werelderfgoederen staan. Dambulla bestaat uit een serie tempels daterend uit de 1e eeuw voor Christus, gebouwd in rotsformaties op de top van de 125 meter hoge berg. De klim via de vele trappen is zwaar maar is zeker de moeite waard. In de vijf heilige grotten, ook wel Raja Maha Vihara genoemd, bevinden zich behalve fresco’s, ook een 15 meter lange liggende Boeddha en 150 levensgrote beelden van Boeddha’s en goden.

 

Dag 11   Kandy
In de ochtend staat er een excursie naar het beroemde olifantenweeshuis in Pinnawela op het programma. Hier worden olifanten opgevangen die ziek zijn of verstoten door hun moeder. Het is een prachtig gezicht om de kudde te zien baden in de rivier. Na het baden kunt u zien hoe de jongen met de fles worden gevoed. Hierna gaat u terug naar het hotel. In de middag gaat u naar één van de grootste trekpleisters in Kandy, de Tempel van de tand, Dalada Maligawa. Hier wordt de heilige tand van Boeddha bewaard. De tempel stamt uit 1603 en ligt midden in de stad aan de oever van een meer. Als bezoeker krijgt u de tand zelf niet te zien want deze is veilig opgeborgen in 7 gouden in elkaar passende kistjes. Het wordt bewaard in een reliekkamer op de bovenste verdieping van de Inner Tempel. Alleen het buitenste kistje wordt drie keer per dag aan pelgrims en toeristen getoond. Daarna gaat u een traditionele dansuitvoering meemaken van de Kandydansers. De prachtig uitgedoste dansers beelden een reeks van ceremoniën uit op ritmische muziek en gezang.

 

Dag 12   Kandy

Vandaag heeft u de ochtend en het begin van de middag vrij.

Optioneel kunt u deelnemen aan een kookles. U gaat samen met een lokale gids in een tuk tuk naar de markt waar u uitleg krijgt over de verschillende soorten groenten en fruit. Samen met de kok gaat u een complete maaltijden bereiden in een traditionele keuken met behulp van oude gereedschappen zoals de kokosschraper, de traditionele vijzel en stamper, de maalsteen en gekruide kleipotten.

In de middag maakt u per tuk tuk een stadstour door Kandy.

 

Dag 13   Kandy – Nuwara Eliya

Na het ontbijt vertrekt u van Kandy naar Nuwara Eliya. Omdat Nuwara Eliya op een hoogte van ongeveer 1889 meter gelegen is kan het er ’s avonds koud zijn. Het is nog duidelijk te zien dat het vroeger een Britse kolonie was aan de bouwstijlen van de huizen en hotels. Onderweg kunt u genieten van de schitterende uitzichten over de uitgestrekte theeplantages. Er wordt een bezoek gebracht aan een theefabriek waar u het proces van theeblaadjes naar thee kunt zien en natuurlijk kunt u hier zelf ook een kop thee proeven.
 

Dag 14   Nuwara Eliya
Vandaag heeft u een vrije dag maar er zijn diverse facultatieve excursies beschikbaar. De reisleider zal de mogelijkheden aan u doorgeven. Een aanrader voor natuurliefhebbers is een bezoek aan het Nationale Park Horton Plains. Tijdens de ± 3 uur durende wandeling over de hoogvlakte door een landschap van grasland, afgewisseld met bos en bergpieken, kunt u waarschijnlijk herten, apen en hagedissen zien. Het uitzicht vanaf World`s End, waaronder de afgrond ruim 1600 meter lager ligt, is bij helder weer werkelijk adembenemend. Via bospaden komt u bij de mooie waterval Baker`s Fall.
 

Dag 15   Nuwara Eliya - Tissamaharama

Vandaag vertrekt u door de bergen naar de plaats Tissamaharama.We zullen proberen dit met de trein te doen maar het is onder voorbehoud van het aantal beschikbare zitplaatsen! Tissamaharama is de uitvalsbasis voor een bezoek aan de nabij gelegen nationale parken Bundala en Yala. 

 

Dag 16   Tissamaharama
Vandaag gaat u vroeg in de ochtend naar Yala National Park. In een open jeep gaat u een safari maken door het grootste natuurpark van Sri Lanka. Het is de beste plaats om wilde olifanten in hun natuurlijke omgeving te zien. Het is het leefgebied van meer dan 130 verschillende diersoorten. Tijdens de safari kunt u met een beetje geluk beren, waterbuffels, herten, wilde zwijnen, varanen, apen, krokodillen en vele vogelsoorten spotten. De kans om een luipaard te zien is klein maar aanwezig. Na de jeepsafari gaat u terug naar het hotel. 

In de namiddag kunt u optioneel een jeepsafari maken door Bundala nationaal park. Dit park is favoriet onder de vogelliefhebbers want er zitten ongeveer 150 verschillende soorten vogels. Daarnaast zijn er olifanten, krokodillen, apen en andere dieren te vinden. 

 

Dag 17   Tissamaharama - Hikkaduwa

Na het ontbijt vertrekt u naar de kustplaats Hikkaduwa. Tijdens de rit kunt u de paalvissers bekijken die vanaf een paal hun hengel in het water uitgooien. Dit levert mooie plaatjes op. Onderweg naar Hikkaduwa komt u door de oude vestingstad Galle, een havenplaats waar de Verenigde Oost-Indische Compagnie in 1663 een fort bouwde. Tijdens een stadswandeling kunt u zelf zien dat het Hollandse verleden nog duidelijk aanwezig is en is het niet moeilijk om een voorstelling te maken hoe het koloniale leven hier ooit geweest is. Enkele straatnamen zijn zelfs nog in het Nederlands. Een bezoek aan de Nederlandse Hervormde Kerk is zeker de moeite waard evenals de Groote Kerk en het bastion Utrecht. Tijdens een wandeling langs de brede muren van het fort heeft u een prachtig uitzicht over het plaatsje en de zee.

 

Dag 18   Hikkaduwa
Vrije dag. Optioneel kunt u een boottocht maken over de Madu Ganga (rivier) waar diverse vogels en varanen te zien zijn. U kunt zich ook lekker in de watten laten leggen in de Spa en een heerlijke Ayurveda massage proberen.

 

Dag 19   Hikkaduwa
Deze dag is ter vrije besteding.

 

Dag 20   Hikkaduwa - Luchthaven
Vandaag wordt u naar de luchthaven gebracht voor de terugvlucht naar Nederland.

 

Dag 21   Aankomst Amsterdam.

 

 

Aantal nachten per plaats: 

Negombo (2), Anuradhapura (2), Trincomalee (2), Giritale (2), Kandy (3), Nuwara Eliya (2), Tissamaharama (2), Hikkaduwa (3)

 

Highlights:

Boottocht door de mangrove

Ruïnes van Polonnaruwa

Het olifantenweeshuis in Pinnawela

Tempel van de tand in Kandy

Jeepsafari door Yala Nationaal Park

Inclusief

♦  Vlucht Amsterdam - Colombo / Colombo - Amsterdam

♦ Luchthavenbelasting + brandstof- & veiligheidstoeslag (wijzigingen voorbehouden)

♦ Rondreis volgens programma

♦ Nederlands- of Engelssprekende reisleiding

♦ Alle omschreven excursies, inclusief entreegelden

♦ Logies en ontbijt

♦ Lunch op dag 2 t/m 6, 8 t/m 11, 13 t/m 17

♦ Diner op dag 2 t/m 19

♦ Early check-in

 

Exclusief

♦ Administratiekosten € 27,50 per factuur

   (maximaal 6 personen op 1 factuur)

♦ Facultatieve excursies

♦ Fooien

♦ Visumkosten

♦ Lunch op dag 7, 12, 18, 19 en 20

♦ Reis- en/of annuleringsverzekering

 

Hotels

Negombo – Jetwing Beach Negombo*****

Anuradhapura – Gamadh Citadel Resort***

Trincomalee – Trinco Blue by Cinnamon****

Giritale – The Deer Park Hotel****

Kandy – Hotel Suise Kandy***

Nuwara Eliya – Jetwing St. Andrews Hotel****

Hambantota – Hibiscus Garden***

Hikkaduwa – Coral Sands Hotel***

Wijzigingen voorbehouden.

 

Bert en Johanna
“Wij hebben een heel mooie reis meegemaakt, complimenten voor HSS!”
Bert en Johanna Sri Lanka
Team HSS
Team HSS Azië reizen
Waarom reizen met HSS?

Wanneer u naar Azië reist met HSS bent u gegarandeerd van:

 

  • Nederlands- en/of Engelssprekende reisleiders
  • Ruim aanbod van geheel verzorgde reizen inclusief maaltijden en excursies
  • Al 33 jaar ervaring met reizen in Azië 
Contact opnemen Of bel 058-2137706