Glamorous Sri Lanka 14 dagen

Glamorous Sri Lanka 14 dagen

Vraag Brochure Aan
Logo Stichting Garantiefonds Reisgelden Aangesloten bij SGR

Glamorous Sri Lanka 14 dagen

Sri Lanka betekent prachtig eiland. De naam had niet treffender kunnen zijn. Tijdens deze 14 daagse rondreis door Sri Lanka valt u van de ene mooie ervaring in de andere. Hoewel Sri Lanka maar iets groter is dan Nederland, heeft het alles wat Azië te bieden heeft in huis. Met een Jeep op safari door de vele natuurparken is een onvergetelijke ervaring. Bezoek de mooie stranden of sta versteld van de prachtige koloniale gebouwen die u tijdens deze rondreis tegenkomt. 

Algemene informatie glamorous Sri Lanka 14 dagen

Sri Lanka stond tot 1972 bekend als Ceylon en ligt 50 kilometer ten zuiden van India. Het eiland in de Indische Oceaan wordt ook wel eens de traan van India genoemd. Het eiland is ruim 65.000 km² groot en is daarmee qua oppervlakte ongeveer zo groot als Nederland en België samen. Sri Lanka telt ongeveer 21 miljoen inwoners waarvan ongeveer 70% het Boeddhisme aanhangen. Daarnaast zijn er ook nog Hindoes, Christenen en Moslims.

Sri Lanka kent een eeuwenoude cultuur en heeft ontzettend veel moois te bieden zoals de prachtige stranden in het zuiden, bergketens, tropische regenwouden, natuurparken, theeplantages, rijstvelden, tempels, oude ruïnes…kortom teveel om op te noemen. Er zijn nog veel koloniale invloeden te vinden uit de tijd van de Engelsen en Nederlanders. 

Omdat het eiland niet zo groot is liggen alle bezienswaardigheden dicht bij elkaar. 

 De dagtemperatuur is in Sri Lanka vrij gelijkmatig. Overdag ligt de temperatuur bijna altijd tussen de 27°C en 30°C. In de hoger gelegen gebieden is het koeler, tussen de 16°C en 24°C terwijl de temperatuur in het hoog gelegen Nuwara Eliya `s nachts rond de 10°C schommelt.

Sri Lanka kent 2 moessonperioden waarin er regen kan vallen.
Van mei t/m juli is de periode van de zuidwestelijke moesson en van oktober t/m december de noordoostelijke moesson. U kunt tijdens de moesson korte maar hevige buien verwachten maar die duren meestal niet lang.

Programma

Dag 1    

Vertrek vanuit Amsterdam.

 

Dag 2    

Na aankomst op het Katunayake Bandaranayake International vliegveld staat de Nederlandssprekende chauffeur/gids op u te wachten. Het vliegveld ligt ongeveer 35 kilometer ten noorden van Colombo. Met een bus vertrekt u naar het vissersdorp Negombo waar u incheckt in het hotel. Na het ontbijt kunt u even uitrusten van de

lange reis. In de middag maakt u een wandeling door de hoofdstraat waarbij u een kerk bezoekt en een Hindoe tempel.

 

Dag 3

Na het ontbijt vertrekt u naar Polonnaruwa. Onderweg staat er een prachtige excursie naar het beroemde olifantenweeshuis in Pinnawela op het programma. Hier worden olifanten opgevangen die ziek zijn of verstoten door hun moeder. Het is een prachtig gezicht om de kudde te zien baden in de rivier. Na het baden kunt u zien hoe de jongen met de fles worden gevoed. Hierna rijdt u verder naar Dambulla waar u een bezoek brengt aan de historische tempels van Dambulla die ook op de lijst van werelderfgoederen staan. Dambulla bestaat uit een serie tempels daterend uit de 1e eeuw voor Christus, gebouwd in rotsformaties op de top van de 125 meter hoge berg. De klim via de vele trappen is zwaar maar is zeker de moeite waard. In de vijf heilige grotten, ook wel Raja Maha Vihara genoemd, bevinden zich behalve fresco’s, ook een 15 meter lange liggende Boeddha en 150 levensgrote beelden van Boeddha’s en goden. Vervolgens rijdt u door naar Polonnaruwa.

 

Dag 4

Optioneel: Vroeg in de ochtend kunt u de ongeveer 200 meter hoge Leeuwenrots gaan beklimmen. De Leeuwenrots stamt uit de 5e eeuw en was het bolwerk van Koning Kasyapa die bovenop de rots zijn paleis en fort bouwde. Van het complex zijn de restanten van de muren en een aantal waterreservoirs bewaard gebleven. Via een aantal trappen en een wenteltrap bereikt u halverwege de schilderingen (fresco`s) van vrouwenfiguren, de zogenaamde Hemelse Maagden. Daarna gaat u verder tot u op het platform aankomt waar de gigantische leeuwenpoten zich bevinden. Van daaruit klimt u via smalle steile trappen naar de top waar de klim wordt beloond met een prachtig uitzicht over de omgeving van Sigiriya.

In de middag brengt u een bezoek aan de ruïnes van Polonnaruwa. Polonnaruwa was in de 11e en de 12e eeuw de hoofdstad van het land. Onder koning Parakramabahu kende de stad de grootste groei. Hij bouwde een enorm waterreservoir en gaf opdracht tot het bouwen van kloosters, tempels, paleizen, zwembaden en Boeddhistische beelden. Van Polonnaruwa zelf resten alleen nog de ruïnes maar u krijgt een goed beeld van de grootsheid van dit oude Koninklijke complex. Het hoogtepunt zijn de vier uit de rots van Gal Vihara gehouwen Boeddhabeelden. Naast de 14 meter liggende Boeddha staat een andere Boeddha van 7 meter en twee zittende Boeddha`s. De stad raakte na de 14e eeuw in verval en werd pas in de 19e eeuw (her)ontdekt door Britse archeologen.

 

Dag 5

Vandaag vertrekt u na het ontbijt naar de culturele hoofdstad van Sri Lanka, Kandy. Onderweg bezoekt u in Matale een tuin waar allerlei specerijen zoals peper, kaneel, kruidnagelen, cacao etc. worden verbouwd. Hier wordt ook de lunch gebruikt. De oude koningsstad Kandy is één van de belangrijkste toeristische trekpleisters en is prachtig gelegen in een groen heuvellandschap. Kandy staat tegenwoordig bekend als het centrum van de traditionele cultuur. In de middag gaat u naar één van de grootste trekpleisters in Kandy, de Tempel van de tand, Dalada Maligawa. Hier wordt de heilige tand van Boeddha bewaard. De tempel stamt uit 1603 en ligt midden in de stad aan de oever van een meer. Als

bezoeker krijgt u de tand zelf niet te zien want deze is veilig opgeborgen in 7 gouden in elkaar passende kistjes. Het wordt bewaard in een reliekkamer op de bovenste verdieping van de Inner Tempel. Alleen het buitenste kistje wordt drie keer per dag aan pelgrims en toeristen getoond. Voor het betreden van de tempel dient u kleding te dragen die uw knieën en schouders bedekken, ook mag u de tempel alleen blootsvoets betreden.

Daarna gaat u een traditionele dansuitvoering meemaken van de Kandydansers. De prachtig uitgedoste dansers beelden een reeks van ceremoniën uit op ritmische muziek en gezang.

 

Dag 6

In de ochtend brengt u een bezoek aan de botanische tuin Peradeniya. In de 14e eeuw zijn de tuinen aangelegd voor de koning maar in 1821 door de Engelsen tot botanische tuinen omgevormd. De tuinen worden zeer goed onderhouden en het gebied is zo’n 67 ha groot. Er zijn ongeveer 5500 soorten planten en bloemen te bewonderen, heel veel oude bomen, een kruidentuin en een orchideeënhuis, kortom een plaats waar u heerlijk kunt wandelen. De middag heeft u ter vrije besteding.

 

Dag 7

In de ochtend wordt u naar het Peradeniya Railway Station gebracht. Van Kandy maakt u een prachtige treinreis door de bergen naar Nuwara Eliya. Omdat Nuwara Eliya op een hoogte van ongeveer 1889 meter gelegen is kan het er ’s avonds koud zijn. Het is nog duidelijk te zien dat het vroeger een Britse kolonie was aan de bouwstijlen van de huizen en hotels. Er wordt in Nuwara Eliya een bezoek gebracht aan een theefabriek waar u het proces van theeblaadjes naar thee kunt zien en natuurlijk kunt u hier zelf ook een kop thee proeven.

 

Dag 8

Vandaag vertrekt u door de bergen naar de plaats Tissamaharama de uitvalsbasis voor een bezoek aan de nabij gelegen nationale parken Bundala en Yala. In de namiddag kunt u optioneel een jeepsafari maken door Bundala nationaal park. Dit park is favoriet onder de vogelliefhebbers want er zitten ongeveer 150 verschillende soorten vogels. Daarnaast zijn er olifanten, krokodillen, apen en andere dieren te vinden.

 

Dag 9

Vandaag gaat u vroeg in de ochtend naar Yala National Park. In een open jeep gaat u een safari maken door het grootste natuurpark van Sri Lanka. Het is de beste plaats  om wilde olifanten in hun natuurlijke omgeving te zien. Het is het leefgebied van meer dan 130 verschillende diersoorten. Tijdens de safari kunt u met een beetje geluk beren, waterbuffels, herten, wilde zwijnen, varanen, apen, krokodillen en vele vogelsoorten spotten. De kans om een luipaard te zien is klein maar aanwezig. Na de jeepsafari gaat u terug naar het hotel.

De rest van de middag heeft u vrij en zou u Hambantota op eigen gelegenheid kunnen gaan verkennen. Hambantota is een typische vissersplaats. Hier bevinden zich de eeuwenoude zoutwinningsgebieden. In 1765 veroverden de Nederlanders deze plaats en bouwden een fort om het gebied te beschermen. Op een heuvel staat nog een rondstenen fort, de Martello-toren.

 

Dag 10

Na het ontbijt vertrekt u naar de kustplaats Hikkaduwa. Tijdens de rit kunt u de paalvissers bewonderen die vanaf een paal hun hengel in het water uitgooien. Dit levert mooie plaatjes op. Het is gebruikelijk om hier een kleine bijdrage voor te betalen. Onderweg naar Hikkaduwa komt u door de oude vestingstad Galle, een havenplaats waar de Verenigde Oost-Indische Compagnie in 1663 een fort bouwde. Tijdens een stadswandeling kunt u zelf zien dat het Hollandse verleden nog duidelijk aanwezig is en is het niet moeilijk om een voorstelling te maken hoe het koloniale leven hier ooit geweest is. Enkele straatnamen zijn zelfs nog in het Nederlands. Een bezoek aan de Nederlandse Hervormde Kerk is zeker de moeite waard evenals de Groote Kerk en het bastion Utrecht. Tijdens een wandeling langs de brede muren van het fort heeft u een prachtig uitzicht over het plaatsje en de zee.

 

Dag 11

Vandaag heeft u de dag ter vrije besteding.

 

Dag 12

Vandaag heeft u de dag ter vrije besteding.

 

Dag 13

U heeft de ochtend ter vrije besteding. In de middag wordt u naar het vliegveld gebracht voor de vlucht naar Amsterdam.

 

Dag 14

Aankomst Amsterdam.

 

Inclusief:

-  Vlucht met Jet Airways: Amsterdam - Colombo / Colombo - Amsterdam met een overstap in Mumbai

-  Luchthavenbelasting + brandstof- & veiligheidstoeslag (wijzigingen voorbehouden)

-  Rondreis volgens programma

-  Nederlandssprekende reisleiding

-  Goede middenklasse hotels

-  Alle omschreven excursies, inclusief entreegelden

-  Volpension van dag 2 t/m 10 

-  Ontbijt en diner op dag 11 en 12

-  Ontbijt op dag 13

 

Exclusief:

-  Administratiekosten € 25,00 per factuur (maximaal 6 personen op 1 factuur)

-  Facultatieve excursies

-  Fooien

-  Visumkosten Sri Lanka

-  Lunch op dag 11, 12 en 13

-  Reis- en/of annuleringsverzekering

-  Persoonlijke uitgaven