Volledig Verzorgde Reizen naar Sumatra

Volledig Verzorgde Reizen naar Sumatra

Breng een bezoek aan het prachtige Toba meer
Inclusief vluchten, accommodatie en excursies
Nederlands- en/of Engelssprekende reisleiding
Bekijk onze Reizen
Logo Stichting Garantiefonds Reisgelden Aangesloten bij SGR

Sumatra informatie

Sumatra heeft een landoppervlakte van 470.000 km2 en is daarmee het tweede grootste eiland van Indonesië en het vijfde van de wereld.

Sumatra, een eiland vol ongerepte natuur

De evenaar kruist dwars door het midden van dit eiland, dat tot de meest westelijk gelegen grote eilanden van Indonesië hoort. Hoge vulkanen, ongerept oerwoud en geweldige met bos bedekte bergen zijn de kenmerken van dit landschap met name langs de zuidelijke vulkanische rug van dit eiland. Eén van de grootste parken, het Gunung Leuser Nationale Park bevindt zich in Noord Sumatra.

 

Cultuur

Overblijfselen van oude Hindoebeschavingen verspreid over het eiland, getuigen van een geschiedenis van vroeg contact met buitenlandse invloeden, hoewel tegenwoordig de Islam de overheersende godsdienst is. Het oudste Islamitische koninkrijk werd in een gebied gevestigd dat nu de meest noordelijk gelegen provincie Aceh is. Noord Sumatra is een gebied van prachtige bergen, watervallen, een uitgestrekt meer, een mengeling van culturele groepen en plantages van rubber, tabak, palmolie en koffie.

 

Tobameer

De meest interessante toeristenbestemming is het Tobameer. Het Tobameer is ontstaan door een enorme vulkaanuitbarsting en wordt omgeven door berghellingen. Het is 80km lang en 50km breed en heeft een diepte van 400 meter.

 

Godsdienst

Het gebied van Tanapuli is het thuisland van de Batakkers en de bakermat van de Batak cultuur is Samosir-eiland in het Tobameer. De traditionele huizen zijn hier gemaakt van hout met hoge, zadelvormige daken. In een aantal gebieden, zoals op het eiland Nias, worden nog steeds oude tradities gerespecteerd ondanks de komst van de Islam en het Christendom.

 

Medan

Medan, de hoofdstad van Noord-Sumatra is de internationale toegangspoort tot Sumatra.
Medan is het sprankelende, moderne, commerciële en administratieve centrum van ongeveer een miljoen mensen.

Onze gespecialiseerde reizen