Reizen naar Sumatra Volledig Verzorgd

Reizen naar Sumatra Volledig Verzorgd

Breng een bezoek aan het prachtige Toba meer
Inclusief vluchten, accommodatie en excursies
Nederlands- en/of Engelssprekende reisleiding
Bekijk onze reizen
Logo Stichting Garantiefonds Reisgelden Aangesloten bij SGR

Sumatra reizen

Bent u een avontuurlijke reiziger? Dan is Sumatra de ideale bestemming voor uw reis. U kunt er wandelen door tropische regenwouden, heuze vulkanen beklimmen en snorkelen of duiken in azuurblauw water. Ook kunt u een bezoek brengen aan uitgestrekte theeplantages, kennis maken met inheemse bevolkingsgroepen en wilde maar toch nieuwsgierige Orang-Oetans bekijken. Sumatra is het op één na grootste eiland van Indonesië, dus groot genoeg om een bijzondere reis te beleven. Behalve cultuur snuiven en avonturen beleven kunt u er ook heerlijk tot rust komen op de stranden van Palau Weh. Toch liever weer terug naar het avontuur? Ga dan zeker naar de vulkaan van Sinabung of breng een bezoek aan de kleurrijke jungle in het Gunung Leuser National Park. HSS Azië Reizen stelt voor u een persoonlijke reis samen, of u nou mee wilt met een groepsreis, liever een individuele rondreis kiest of toch meer houdt van een strandvakantie. Samen met u bekijken we uw ideale reistempo en reisduur, zodat u optimaal kunt genieten van Sumatra.

Onze gespecialiseerde reizen

L. de Haan
“Een prachtige ontdekkingsreis van een geweldig mooi land.”
L. de Haan Sumatra
Beoordelingen SumatraSumatra 1  Beoordeling
9,8
Algemene indruk
10
Gastvrijheid
10
Bezienswaardigheden
10
Sfeer
10
Service
9

Voor u geselecteerd

Sumatra Reizen: van orang-oetans spotten tot winkelen in Medan

Op Sumatra heeft u echt de perfecte kans om te ontsnappen aan het massatoerisme. Met een oppervlakte van 473.606 vierkante kilometer en een grote diversiteit aan bevolkingsgroepen wonen er ongeveer 45 miljoen mensen en worden er wel 50 talen gesproken. De culturele diversiteit is bijzonder om mee te maken en de unieke flora en fauna is overweldigend. Veel plantensoorten die u op Sumatra vindt groeien nergens anders ter wereld. Orang-Oetans slingeren er wild door de jungle en kunt u zeker tegenkomen tijdens uw reis. Ook de Tarsier is een beestje wat u tegen kunt komen, het schattige diertje lijkt veel op een aapje, maar is het zeker niet. Verder vindt u dieren als de imposante komodovaraan en de anoa. Een anoa is een soort mini waterbuffel met rechte, achteruitstekende hoorns. Lees alles over de bijzonderheden van Sumatra op onze pagina met meer informatie over Sumatra!

 

Bezoek op Sumatra het grootste meer van Zuidoost-Azië

Een bestemming die u zeker niet mag missen tijdens uw bezoek aan Sumatra is het kratermeer Danau Toba. Het meer heeft een afmeting van maar liefst 100 kilometer lengte en 31 kilometer breedte en is ontstaan door een enorme vulkaanuitbarsting ruim 70.000 jaar geleden. Een bijzonder stukje natuur en historie van het eiland. Het meer is een populaire vakantiebestemming vanwege de aangename tempratuur van 27 tot 30 graden overdag, wat voor Indonesische begrippen een prettige, koele tempratuur is. Verder is het aan te raden om op Sumatra een bezoek te brengen aan Medan, het grootste metropool van het eiland. De stad was ooit onderdeel van de Nederlandse kolonie. Nu zijn er moderne winkelcentra en geweldige restaurants te vinden. Het is een bruisende stad voor bezoekers van Sumatra. Wilt u meer zien van de Indonesische eilanden? Denk dan eens aan het combineren van uw reis met andere Indonesische eilanden zoals Java, Bali of Sulawesi. HSS Azië Reizen helpt u om de ideale reis samen te stellen, boek nu!

Team HSS
Team HSS Azië reizen
Waarom reizen met HSS?

Wanneer u naar Azië reist met HSS bent u gegarandeerd van:

 

  • Nederlands- en/of Engelssprekende reisleiders
  • Ruim aanbod van geheel verzorgde reizen inclusief maaltijden en excursies
  • Al 33 jaar ervaring met reizen in Azië 
Contact opnemen Of bel 058-2137706