Vakantie Sumatra

Vakantie Sumatra

Kom oog in oog te staan met wilde Orang-oetans
Bezoek het grootste meer van Zuidoost-Azië
Inclusief vluchten, accommodaties en excursies
Kies uw droomreis
Logo Stichting Garantiefonds Reisgelden Aangesloten bij SGR

Vakantie Sumatra

Een vakantie op Sumatra is de ideale vakantie voor een natuurliefhebber die kennis wil maken met inheemse bevolkingsgroepen. Sumatra is met een land oppervlakte van 470.000 km2, het tweede grootste eiland van Indonesië en het vijfde grootste eiland ter wereld. De evenaar kruist dwars door het midden van het meest westelijk eiland van Indonesië waardoor u op Sumatra geniet van een tropische regenwoudklimaat. U kunt op vakantie naar Sumatra met onze groepsreis Sumatra of een individuele rondreis Sumatra. Ontdek meer over uw vakantie op Sumatra op onze Sumatra informatie pagina.

L. de Haan
“Een prachtige ontdekkingsreis van een geweldig mooi land.”
L. de Haan Sumatra
Beoordelingen SumatraSumatra 1  Beoordeling
9,8
Algemene indruk
10
Gastvrijheid
10
Bezienswaardigheden
10
Sfeer
10
Service
9

Voor u geselecteerd

Sumatra vakanties: Ontdek een prachtige cultuur

Een vakantie op Sumatra betekent een vakantie op een eiland vol culturele diversiteit. Sumatra kenmerkt zich door  de grote diversiteit aan bevolkingsgroepen. Het eiland heeft zo’n 45 miljoen inwoners die meer dan 50 talen spreken. Gaat u op vakantie naar Sumatra? Dan moet u ook zeker de prachtige stad Medan bezoeken. Medan is de hoofdstad van Noord-Sumatra en is de internationale toegangspoort van Sumatra. Medan is het sprankelende, moderne centrum van ongeveer één miljoen mensen.

 

Bezoek schitterende bezienswaardigheden tijdens uw vakantie op Sumatra

Een vakantie op Sumatra betekent een vakantie op een eiland met geweldige vulkanen, ongerepte oerwouden en adembenemende met bos bedekte bergen. Dit is vooral kenmerkend langs de zuidelijke vulkanische rug van het eiland. Tijdens uw vakantie op Sumatra moet u zeker een bezoek brengen aan het Danau Toba, het Tobameer. Dit meer is ontstaan na een reusachtige uitbarsting van een supervulkaan. Het meer is ongeveer 100 kilometer lang en 31 kilometer breed. Dit maakt het Tobameer dan ook het grootste meer van Zuidoost-Azië. In het Tobameer ligt het Samosir-eiland. Dit is het thuisland van de Batakkers. Hun traditionele huizen zijn hier gemaakt van hout met hoge zadelvormige daken. De Sipiso-piso waterval en het 200 jaar oude dorp Pematang Purba moet u ook zeker bezoeken tijdens uw vakantie op Sumatra.