Volledig Verzorgde Reizen naar de Sunda Eilanden

Volledig Verzorgde Reizen naar de Sunda Eilanden

Bewonder de indrukwekkende Komodo-varaan
Inclusief vluchten, accommodatie en excursies
Nederlands- en/of Engelssprekende reisleiding
Bekijk onze Reizen
Logo Stichting Garantiefonds Reisgelden Aangesloten bij SGR

Sunda Eilanden informatie

Deze eilanden, beter bekend onder de naam Kleine Sunda Eilanden bestaan uit maar liefst 566 eilanden over een totale lengte van ±1300 km. Een klein deel van deze eilanden is bewoond namelijk 42. De rest is zo klein dat ze niet eens een naam hebben.

De Sunda Eilanden, puzzelachtig mooi

De Sunda eilanden, met uitzondering van delen van Lombok, Sumbawa en Flores, bestaan voornamelijk uit kalksteen en zijn heuvelachtig, droog en onvruchtbaar. Hoe oostelijker men komt, hoe hoger de temperaturen en hoe geringer de neerslag. Lombok, Sumbawa en Flores liggen in de actieve zone van de z.g. vulkanische binnenboog. Vulkaanuitbarstingen en aardbevingen zijn er niet ongewoon. Op Lombok maakt de Gunung Rinjani met een piek van 3726 meter deel uit van het noordelijke vulkaanmassief. De krater is deels opgevuld met een fraai kratermeer, waarin een kleinere kegel is gevormd, die zo nu en dan as en rook uitblaast.

 

Lombok

Ten oosten van Bali ligt het eiland Lombok. Een eiland waarvan de naam Spaanse peper betekent. Lombok is een nog onbedorven nog niet door toeristen overspoeld eiland met ongeveer 750.000 inwoners. De bevolking is een mengeling van Islamitische Sasaks, Hindoe Balinezen en anderen van Maleise afkomst. De belangrijkste steden zijn de hoofdstad Mataram en de havenstad Ampenam. Op Lombok is er vooral veel afwisseling in het landschap. De zuidkust, Kuta genaamd, is rotsachtig. Het westen bestaat uit rijstvelden, bananen- en kokosnootplantages. Lombok heeft prachtige stranden waar u kunt snorkelen en duiken. De noordwestkust rond Senggigi is een populaire bestemming. Er zijn drie kleine eilandjes voor de kust, genaamd Gili Trawangan, Gili Meno en Gili Air waar u diverse vormen van watersport kunt beoefenen.

 

Flores 

Het eiland Flores blinkt uit door natuurschoon. Het bezit een ruig binnenland, met diepe en steile dalen en heeft als intrigerend hoogtepunt de Gunung Kelimutu, de vulkaan met drie kratermeren die allen een verschillende kleur hebben.

 

Sumbawa

Op Sumbawa is de havenplaats Sape het uitgangspunt voor tochten naar het woeste eiland Komodo, waar de vraatzuchtige Komodovaraan leeft. Hoewel men ook in de rest van Indonesië juweeltjes van weefkunst aantreft, is het ikat weven van Nusa Tenggara het bekendst en populairst. Het eiland Sumbawa heeft veel te bieden, zoals traditionele bergvolken in het Bima-district, schitterende, veelal ongerepte witte stranden, uitstekende golven om te surfen en een aparte cultuur. Op deze eilanden is het massatoerisme nog niet doorgedrongen, hierdoor zijn de toeristische voorzieningen op veel plaatsen nog beperkt.

 

Onze gespecialiseerde reizen