Vietnam 15 Dagen Volledig Verzorgd

Vietnam 15 Dagen Volledig Verzorgd

Kruip door de Cu Chi tunnels
Vaar met een drakenboot over de Perfume rivier
Bezoek de verboden stad en tempels in Hue
Boek nu
Logo Stichting Garantiefonds Reisgelden Aangesloten bij SGR

Vietnam 15 dagen

Eén van de redenen waarom Vietnam zo populair is onder Nederlandse reizigers is dat het land zo divers is. U reist per boot, nachttrein of binnenlandse vlucht van het noorden naar het zuiden. Deze rondreis door Vietnam laat u kennismaken met een inspirerend land vol cultuur en geschiedenis. In het dagelijkse leven zijn in Vietnam nog steeds de invloeden van de oorlog in het noorden en zuiden van het land herkenbaar. Tijdens de reis kunt u de lokale bevolking beter leren kennen. Er wordt in een Vietnamees dorp een kookles georganiseerd waar u samen met een familie de lekkerste Vietnamese gerechten klaar gaat maken waarna u samen de maaltijd gebruikt. Elke dag ziet er gegarandeerd anders uit.  

Algemene informatie Veelzijdig Vietnam 15 dagen

Om deel te nemen aan deze reis moet u over een goede fysieke conditie beschikken. Er wordt gebruik gemaakt van goede hotels. In het noorden zijn de hotels iets eenvoudiger. Vietnam heeft door de ligging te maken met complexe weersomstandigheden en kent door de langgerektheid vele verschillende klimaatzones. Er is dan ook geen sprake van een goede of een slechte reisperiode. Vaak is een bepaalde regio wat koeler of vochtiger, terwijl het dan aan de kust weer droog is en een gemiddelde dagtemperatuur van 25°C kent. In de maanden oktober t/m februari kan het in het noorden koud zijn met een gemiddelde temperatuur van zo`n 10°C. 

 

In het algemeen kan worden gesteld dat de temperaturen variëren tussen de 20º en de 35ºC. De vochtige tijd in het noorden is van oktober tot april en in het zuiden van april/mei tot oktober. Vaak impliceert dit een tropische regenbui van een uur, waarna de zon weer doorbreekt en het land weer heerlijk fris ruikt en de vegetatie rondom schitterend is.

 

Vietnam is een socialistisch land. Sinds de grondwetswijziging in 1980 heerst er godsdienstvrijheid en mogen burgers elke religie aanhangen. Het merendeel van de bevolking is boeddhistisch, een minderheid is katholiek, protestant of aanhanger van een sekte. Animisme en voorouderverering zijn waarden die nog altijd worden nageleefd. Evenals het taoïsme en het confucianisme in aangepaste vorm worden beleefd.

U zult met regelmaat worden nagelopen door nieuwsgierige kinderen, die u om een snoepje of een schoolpen zullen vragen. Vaak zijn dit situaties waarbij men snel geneigd is iets te geven. Het probleem is vaak dat u niet alle kinderen om u heen blij kunt maken, met als gevolg dat er ruzie en irritatie tussen de kinderen onderling ontstaat.

Daarnaast heeft het tot gevolg daar naarmate er presentjes worden gegeven door de 'rijke' toerist, men steeds brutaler wordt. Om dit te voorkomen is het raadzaam om altijd het advies van de reisleider op te volgen.

In juli 1976 is de Socialistische Republiek Vietnam gesticht. De officiële naam luidt: Cong Hao Xa Hoi Chu Nghia Viet Nam. Het hoogste wetgevende orgaan is de Nationale Vergadering. Dit parlement bestaat uit één kamer, waarvan de leden door middel van algemeen kiesrecht voor vijf jaar worden gekozen. De uitvoerende macht is in handen van de regering onder leiding van de president.

Sinds de introductie van de hervormingen (de Vietnamese Doi Moi) bedraagt de economische groei zo'n 7% per jaar. Kleine particuliere ondernemingen rijzen als paddestoelen uit de grond en ook het aantal buitenlandse investeerders neemt jaarlijks toe. Nederland neemt hierbij de tiende plaats in. Tot de exportproducten behoren katoen, tabak, suikerriet, thee, koffie en rubber.

Programma

Dag 1       Vertrek vanuit Amsterdam.

 

Dag 2       Hanoi
Na aankomst op de luchthaven van Hanoi wordt u opgehaald door uw Vietnamese Engelstalige gids. U wordt per airconditioned bus naar het hotel in Hanoi gebracht waar u de komende nacht zult verblijven. De rest van de dag is ter vrije besteding.

Dag 3       Hanoi
Na het ontbijt vertrekt u voor een stadstour door Hanoi. U bezoekt eerst het Mausoleumcomplex van Ho Chi Minh waar het lichaam van Ho Chi Minh opgebaard ligt. Op dit terrein staan ook de huizen die Ho Chi Minh bewoond heeft nadat hij de president van Noord Vietnam werd evenals de 1 Pilaar Pagode die stamt uit de 11e eeuw, één van de oudste gebouwen van de stad. Vervolgens rijdt u naar de Tempel van de Literatuur. Deze tempel stamt eveneens uit de 11e eeuw. Hier werd de eerste universiteit van Vietnam gevestigd en tot het einde van de 18de eeuw is het als zodanig in gebruik gebleven. Na de lunch bezoekt u het boeiende Museum van Etnologie, dat dateert uit het tijdperk van de Franse kolonisatie. In het museum bevindt zich een gigantische collectie van kunstvoorwerpen die uit heel Vietnam afkomstig zijn. De collectie schetst een beeld van het leven van Vietnamese etnische minderheden. Daarna woont u een voorstelling bij van het waterpoppentheater. Vervolgens maakt u met een fietstaxi een tour door de “Old Quarter” wat ook wel bekend staat als de “36 straten”. Deze levendige buurt met smalle straatjes is de thuisbasis van letterlijk duizenden kleine bedrijven en winkeliers. Tenslotte rijdt u naar het Hoa Kiem meer in het centrum van de stad. Daar kunt u de kleine Ngoc Son Tempel bezichtigen.

                

Dag 4       Hanoi – Halong Bay

In de ochtend gaat u met de bus naar Halong Bay, een rit van ongeveer 3,5 uur. Na aankomst zult u inschepen op een mooie comfortabele boot voor een overnachting. Recentelijk werd de baai van Halong, met een oppervlakte van 1553 km² en ca. 3000 eilandjes, uitgeroepen tot één van de mooiste baaien van de wereld. U vaart door de golf van Tonkin langs de diverse eilandjes in dit gebied. Op een aantal eilanden bevinden zich grotten met fraaie druipsteenformaties, u zult één van de mooiste grotten bezoeken. Het is mogelijk om met een kajak de eilandjes, grotten en kleine baaien te ontdekken. Als de zon onder is gaat de boot voor één van de eilanden voor anker. U kunt aan boord genieten van een traditionele Vietnamese maaltijd.

 

Dag 5       Halong Bay – Hanoi

Vroeg in de ochtend kunt u op het zonnedek deelnemen aan een Thai Chi les. In de loop van de dag vaart u door het prachtige karstgebergte terug naar de haven. Onderweg bezoekt u het Titop eiland waar u kunt zwemmen en relaxen. Na de lunch aan boord gaat u met de bus naar Hanoi.

 

Dag 6       Hanoi – Hue

In de ochtend vertrekt u richting het zuiden waarbij u onderweg Hoa Lu gaat bezoeken. In de tiende en elfde eeuw was Hoa Lu de hoofdstad van Vietnam waar de vroegere koningen Dinh en Le aanbeden werden. U heeft hier de tijd om de interessante Dinh en Le tempels te bekijken. Vervolgens gaat u naar Tam Coc voor een 2 uur durende boottocht over de rivier. U stapt aan boord van een roeibootje en u vaart door het groene gebied omringd door het karstgebergte. Tam Coc betekent drie grotten waar u ook doorheen vaart.  Na de lunch brengt u een bezoek aan de Bich Dong pagode uit het jaar 1428. De tempel is deels in een rots gebouwd en bestaat uit drie verdiepingen. Als u de trappen heeft bestegen wordt u boven beloond op een prachtig uitzicht en kunt u een kijkje nemen in de grotten met Boeddhabeelden. Hierna gaat u naar het treinstation voor de nachttrein naar Hue, de keizerlijke stad.

      

Dag 7       Hue
Na aankomst op het treinstation van Hue gaat u met een drakenboot varen over de legendarische Perfume rivier en brengt u een bezoek aan de Thien Mu Pagode met de bijzondere 21 meter hoge Phuoc Duyen toren uit 1844. Daarna zult u de Keizerlijke oude hoofdstad Hue gaan bezoeken. In de plaats Hue zult u de Citadel,

de Keizerlijke stad en de Verboden Keizerlijke (Paarse) Stad bezoeken. Hier werd tijdens het Tet offensief van 1968 zwaar gevochten tussen de Amerikanen en de Viet Cong strijders, waarbij eveneens veel schade werd toegebracht. In de namiddag bezoekt u de begraafplaats van de Keizers Tu Duc en Khai Dinh.

                

Dag 8       Hue – Hoi An

Vandaag gaat uw reis verder naar het voormalige 16e eeuwse havenplaatsje Hoi An. Hoi An is een heerlijk toeristenplaatsje en is inmiddels opgenomen door de UNESCO als 1 van de World Heritage sites in Vietnam. Onderweg maakt u een stop bij het schilderachtige vissersdorp Lang Co. Het Lang Co strand is zeer in trek vanwege zijn prachtige witte zandstranden en kristalheldere water. Daarna wordt de reis vervolgd naar My Son, een World Heritage site. My Son was het voormalig religieus, cultureel centrum van het Cham Koninkrijk en was in gebruik van de 4e tot en met de 13e eeuw. Als gevolg van de bombardementen door de Amerikanen zijn vele Chamtorens zwaar beschadigd.

                       

Dag 9       Hoi An – Ho Chi Minh City

Vandaag staat er een leuke kookles op het programma. In de ochtend gaat u met een gids naar de kleurrijke lokale markt. Met een bootje vaart u naar de plaats waar de kookles wordt gegeven. Maar u bent er nog niet, het laatste stukje legt u af met een ossenkar. Na aankomst wordt u verwelkomt met een welkomstdrankje en een ontspannende voetmassage. Tijdens de kookles worden verschillende gerechten van het menu geselecteerd die u vervolgens gezamenlijk gaat koken en opeten. Hierna wordt u teruggebracht naar het hotel. In de middag maakt u een wandeltocht door het oude centrum van de stad. U brengt o.a. een bezoek aan de Kwan Tempel, de Phuc Kien Tempel en de Japanse overdekte brug. In de avond gaat u met een binnenlandse vlucht naar Ho Chi Minh City (Saigon). Na aankomst wordt u naar het hotel gebracht.

 

Dag 10     Ho Chi Minh City – Can Tho

Na het ontbijt vertrekt u naar het zuidelijk gelegen Can Tho. Onderweg maakt u een stop in Mytho en gaat u met paard en wagen een bezoek brengen aan een bijen boerderij, waar u kunt proeven van de honingthee en lokale lekkernijen. Vervolgens wordt u met een roeiboot naar een andere boot gebracht en vaart u naar het eiland Phoenix voor de lunch. Hierna vaart u terug naar de haven en zet u uw reis voort naar Can Tho.

 

Dag 11     Can Tho – Chau Doc

Na het ontbijt zult u per boot de drijvende markt Cai Rang in de omgeving van Can Tho bezoeken. Het is hier een drukte van komen en gaan van handelaren die vele soorten groente en fruit per boot verhandelen. Vervolgens reist u verder naar Chau Doc en bezoekt u het nationaal park Tra Su Cajuput. Het park staat bekend om zijn praktisch ongerepte natuur en de weelderige flora en fauna.

                       

Dag 12     Chau Doc – Ho Chi Minh City

Na het ontbijt reist u terug naar Ho Chi Minh City. De rest van de dag is ter vrije besteding.

 

Dag 13     Ho Chi Minh City
Vandaag staat een dagexcursie op het programma. U start vroeg om de Cu Chi tunnels te bezoeken. Het district Cu Chi was tijdens de Vietnamoorlog een bolwerk van verzet van de Viet Cong strijders, die jarenlang aan het ingenieuze tunnelstelsel hebben gewerkt. Als eerste zult u ter plaatse uitleg krijgen aan de hand van een kaart van het district, waar u de doorsnede van een stukje tunnelstelsel kunt zien. Na de documentaire film zult u het terrein betreden waar u uitleg krijgt over o.a. boobytraps, gebruikte kamers en de Hoang Cam keuken. Het is mogelijk om met de lokale gids zelf een klein stukje door de tunnels af te leggen. In de middag staat een stadstour op het programma met bezoek aan Reunification Palace, het postkantoor en de Notre Dame kerk. In de avond gaat u in de Opera House een voorstelling bijwonen van het theaterstuk ‘Mist’. Een dans- en zangvoorstelling over het platteland.

 

Dag 14     Ho Chi Minh City - Amsterdam
Vandaag wordt u naar de luchthaven gebracht voor de terugvlucht naar Nederland.

 

Dag 15     Aankomst Amsterdam.

 

Aantal nachten per plaats:

Hanoi (2), Halong Bay (1), Hanoi (1), nachttrein (1), Hue (1), Hoi An (1), Ho Chi Minh City (1), Can Tho (1), Chau Doc (1), Ho Chi Minh City (2)

 

Highlights:

Met een fietstaxi door Hanoi

Mausoleum Ho Chi Minh

Overnachting op een boot in Halong Bay

Varen met een drakenboot over de Perfume rivier

Kookles bij/met een lokale familie

Inclusief

♦ Vlucht Amsterdam - Saigon / Hanoi - Amsterdam met Cathay Pacific via Hong Kong

♦ Luchthavenbelasting + brandstof- & veiligheidstoeslag (wijzigingen voorbehouden)

♦ Binnenlandse vlucht Danang – Saigon

♦ Nachttrein Ninh Binh – Hue

♦ Rondreis volgens programma

♦ Engelssprekende reisleiding

♦ Alle omschreven excursies, inclusief entreegelden

♦ Logies en ontbijt

♦ Lunch op dag 3 t/m 13

♦ Diner op dag 2, 4 en 13

 

Exclusief

♦ Administratiekosten € 25,00 per factuur

  (maximaal 6 personen op 1 factuur)

♦ Facultatieve excursies

♦ Fooien

♦ Visumkosten Vietnam (deze dient u voorafgaand aan uw reis zelf in Nederland aan te vragen).

♦ Lunch op dag 2 en 14

♦ Diner op dag 3 en 5 t/m 12

♦ Reis- en/of annuleringsverzekering

 

Hotels

Hanoi – La Dolce Vita***

Hue – Duy Tan Hotel***

Hoi An – Phu Thinh****

Nha Trang – Palm Beach***

Dalat – TTC Premium****

Saigon – White Lotus****

Can Tho – Fortune Land****

Chau Doc – Chau Pho***

Wijzigingen voorbehouden.

 

 

 

Trijnie
“We hebben een heel erg leuke reis gehad en veel gezien in Vietnam”
Trijnie Vietnam
Team HSS
Team HSS Azië reizen
Waarom reizen met HSS?

Wanneer u naar Azië reist met HSS bent u gegarandeerd van:

 

  • Nederlands- en/of Engelssprekende reisleiders
  • Ruim aanbod van geheel verzorgde reizen inclusief maaltijden en excursies
  • Al 33 jaar ervaring met reizen in Azië 
Contact opnemen Of bel 058-2137706