Veelzijdig Vietnam 21 Dagen

Veelzijdig Vietnam 21 Dagen

Leer Vietnamese koken in Hoi An
Dwaal op een Vespa door Ho Chi Minh City
Vaar door het karstgebergte van Halong Bay
Boek nu
Logo Stichting Garantiefonds Reisgelden Aangesloten bij SGR

Veelzijdig Vietnam 21 dagen

Vietnam ligt in Zuidoost Azië en de officiële naam luidt: Cong Hao Xa Hoi Chu Nghia Viet Nam. Het land biedt een grote verscheidenheid aan cultuur, natuur en kent een turbulente geschiedenis. Enkele plaatsen die een bezoek meer dan waard zijn: de Mekong Delta; de drijvende markt in Can Tho; een bezoek aan de Cu Chi tunnels, het gigantische ondergrondse tunnelcomplex dat tijdens de Vietnam oorlog diende als schuilplaats; Halong Bay dat is uitgeroepen tot één van de mooiste baaien van de wereld met ca. 2000 eilandjes en grotten met zeer fraaie druipsteenformaties. Een wandeltocht door de prachtige rijstvelden naar de bergstammen in het noorden is een beleving op zich. U komt in contact met de lokale bewoners waar u zelf een nachtje blijft logeren.

Algemene informatie Vietnam

Om deel te nemen aan deze reis moet u over een goede fysieke conditie beschikken.  Vietnam heeft door de ligging te maken met complexe weersomstandigheden en kent door de langgerektheid vele verschillende klimaatzones. 
 

 

In het algemeen kan worden gesteld dat de temperaturen variëren tussen de 20º en de 35ºC. De vochtige tijd in het noorden is van oktober tot april en in het zuiden van april/mei tot oktober.

Programma

                     

Dag 1       Vertrek vanuit Amsterdam.

 

Dag 2       Hanoi

Na aankomst op de luchthaven van Hanoi wordt u opgehaald door een Vietnamese Engelstalige gids en Nederlandssprekende reisleider. U wordt per airconditioned bus naar het hotel in Hanoi gebracht waar u de komende nacht zult verblijven. De rest van de dag is ter vrije besteding.

 
Dag 3       Hanoi – Lao Cai

Na het ontbijt vertrekt u voor een stadstour door Hanoi. U bezoekt eerst het Mausoleumcomplex van Ho Chi Minh waar het lichaam van Ho Chi Minh opgebaard ligt. Op dit terrein staan ook de huizen die Ho Chi Minh bewoond heeft nadat hij de president van Noord Vietnam werd evenals de 1 Pilaar Pagode die stamt uit de 11e eeuw, één van de oudste gebouwen van de stad. Vervolgens rijdt u naar de Tempel van de Literatuur. Deze tempel stamt eveneens uit de 11e eeuw. Hier werd de eerste universiteit van Vietnam gevestigd en tot het einde van de 18de eeuw is het als zodanig in gebruik gebleven. Na de lunch bezoekt u het boeiende Museum van Etnologie, dat dateert uit het tijdperk van de Franse kolonisatie. In het museum bevindt zich een gigantische collectie van kunstvoorwerpen die uit heel Vietnam afkomstig zijn. De collectie schetst een beeld van het leven van Vietnamese etnische minderheden. Daarna woont u een voorstelling bij van het waterpoppentheater. Vervolgens maakt u met een fietstaxi een tour door de “Old Quarter” wat ook wel bekend staat als de “36 straten”. Deze levendige buurt met smalle straatjes is de thuisbasis van letterlijk duizenden kleine bedrijven en winkeliers. Tenslotte rijdt u naar het Hoa Kiem meer in het centrum van de stad. Daar kunt u de kleine Ngoc Son Tempel bezichtigen. In de avond stapt u op de nachttrein richting Lao Cai.
        

Dag 4       Lao Cai – Ta Van

Na aankomst op het station van Lao Cai staat een bus u op te wachten en rijdt u 33 kilometer over de spectaculaire Sapa Pass naar een hoogte van 1300 meter. Tijdens de rit kunt u genieten van de vergezichten en de indrukwekkende rijstterrassen. In een hotel in het centrum van Sapa gaat u ontbijten waarna u  begint aan een wandeltocht door de mooie omgeving met als eindpunt het dorp Ta Van. Het eerste gedeelte van de route loopt over een geasfalteerde weg, maar via een klein paadje gaat u naar beneden het dal in richting de Muong Hoa rivier. U komt door het dorp van de bergstam van de Zwarte H’mong, Lao Chai. Hierna vervolgt u de weg naar het dorp Ta Van, op een hoogte van 1200 meter. U dineert en overnacht bij een lokale familie in een eenvoudig huis van bamboe en hout.

 

Dag 5       Giang Ta Chai – Sapa

Na het ontbijt vervolgt u uw weg om de Red Dao stam in Giang Ta Chai te bezoeken. Ook komt u langs een waterval. De Red Dao vrouwen hebben zeer kleurrijke rode versieringen en munten op hun kleding. Sommige van de vrouwen hebben hun wenkbrauwen afgeschoren vanwege een Red Zao legende. U loopt verder over smalle paadjes tussen de rijstvelden en steekt de Muong Hoa rivier over en wandelt naar Su Pan. Daar staat vervoer klaar om u terug te brengen naar het hotel in Sapa.

 

Dag 6       Sapa – Hanoi

Vandaag heeft u de ochtend ter vrije besteding. In de loop van de dag rijdt u met de bus weer terug naar Hanoi.

 

Dag 7       Hanoi – Halong Bay

In de ochtend gaat u met de bus naar Halong Bay, een rit van ongeveer 3,5 uur. Na aankomst zult u inschepen op een mooie comfortabele boot voor een overnachting. Recentelijk werd de baai van Halong, met een oppervlakte van 1553 km² en ca. 3000 eilandjes, uitgeroepen tot één van de mooiste baaien van de wereld. U vaart door de golf van Tonkin langs de diverse eilandjes in dit gebied. Op een aantal eilanden bevinden zich grotten met fraaie druipsteenformaties, u zult één van de mooiste grotten bezoeken. Het is mogelijk om met een kajak de eilandjes, grotten en kleine baaien te ontdekken. Als de zon onder is gaat de boot voor één van de eilanden voor anker. U kunt aan boord genieten van een traditionele Vietnamese maaltijd.

 

Dag 8       Halong Bay – Hanoi

Vroeg in de ochtend kunt u op het zonnedek deelnemen aan een Thai Chi les. In de loop van de dag vaart u door het prachtige karstgebergte terug naar de haven. Onderweg bezoekt u het Titop eiland waar u kunt zwemmen en relaxen. Na  de lunch aan boord gaat u met de bus naar Hanoi.

 

Dag 9       Hanoi – Ninh Bin - Hue

Vandaag brengt u een bezoek aan het natuurreservaat Van Long in Ninh Binh. Dit gebied wordt ook wel het Halong Bay van het vasteland genoemd. In een bamboebootje maakt u een boottocht over de Van Long rivier waar u kunt genieten van een adembenemend landschap. De steile karstbergen worden omringd door uitgestrekte rijstvelden, diverse tempels en oude nederzettingen. Na de lunch, geserveerd in een lokaal restaurant aan de rivier, wordt u naar Hoa Lu gebracht. In de tiende en elfde eeuw was Hoa Lu de hoofdstad van Vietnam waar de vroegere koningen Dinh en Le aanbeden werden. U heeft hier de tijd om de interessante Dinh en Le tempels te bekijken. Hierna gaat u naar het treinstation voor de nachttrein naar Hue.

 

Dag 10     Hue
Na het ontbijt kunt u de Keizerlijke oude hoofdstad Hue gaan verkennen. U heeft de tijd om door de prachtige stad met zijn historische centrum te lopen. Hierna gaat u met een drakenboot varen over de legendarische Perfume rivier en brengt u een bezoek aan de Thien Mu Pagode met de bijzondere 21 meter hoge Phuoc Duyen toren uit 1844, de 2 ton zware bronzen bel uit 1710 en het fraaie complex van de Dai Hung tempel. Vervolgens bezoekt u de begraafplaats van de Keizers Tu Duc en Khai Dinh. Na de lunch verlaat u het centrum van de Hue en zijn historische gebouwen voor een fietstocht door het Vietnamese landschap naar het dorp Thanh Toan. Hier zult u de met tegels overdekte 200 jaar oude brug bekijken. U vervolgt uw weg langs de oever van de rivier tot u terugkomt in de stad Hue.

 

Dag 11     Hue – Hoi An

Vandaag reist u verder naar het voormalige 16e eeuwse havenplaatsje Hoi An. Hoi An is een heerlijk toeristenplaatsje en is inmiddels opgenomen door de UNESCO als 1 van de 5 World Heritage sites in Vietnam. Onderweg maakt u een stop bij het schilderachtige vissersdorp Lang Co. Het Lang Co strand is zeer in trek vanwege zijn prachtige witte zandstranden en kristalheldere water. Na de lunch wordt de reis vervolgd naar My Son. My Son was het voormalig religieus, cultureel centrum van het Cham Koninkrijk en was in gebruik van de 4e tot en met de 13e eeuw. Als gevolg van de bombardementen door de Amerikanen zijn vele Chamtorens zwaar beschadigd.

 

Dag 12 Hoi An
Vandaag staat er een leuke kookles op het programma. In de ochtend gaat u met een gids naar de kleurrijke lokale markt. Met een bootje vaart u naar de plaats waar de kookles wordt gegeven. Maar u bent er nog niet, het laatste stukje legt u af met een ossenkar. Na aankomst wordt u verwelkomt met een welkomstdrankje en een ontspannende voetmassage. Tijdens de kookles worden verschillende gerechten van het menu geselecteerd die u vervolgens gezamenlijk gaat koken en opeten. Hierna wordt u teruggebracht naar het hotel. De rest van de dag is ter vrije besteding.

             

Dag 13     Hoi An – Nha Trang

Na het ontbijt vertrekt u naar de luchthaven voor de binnenlandse vlucht naar de kustplaats Nha Thrang. Na aankomst wordt u opgehaald en naar uw hotel gebracht. In de middag kunt u naar het Thap Ba Hot Spring Center waar u kunt genieten van modderbaden. Het complex is erg mooi gelegen omringd door tropische bomen en planten. Er zijn zwembaden en watervallen waar u zich onder af kunt spoelen.

 

Dag 14   Nha Trang  
Vandaag gaat u een boottocht maken langs prachtige eilandjes. Over het algemeen is het water hier voor de kust helder blauw van kleur. Er is gelegenheid om vanaf de boot te zwemmen en/of te snorkelen in de Zuid Chinese Zee.

 

Dag 15     Nha Trang – Dalat

Vandaag vertrekt u naar Dalat, ook wel de stad van de eeuwige lente genoemd. In Dalat gaat u met een kabelbaan naar het Truc Lam Klooster. Tijdens de rit van twee en een halve kilometer kunt u genieten van de mooie vergezichten zoals heuvels bedekt met pijnbomen, rivieren, rijstvelden en de zee. Het klooster is momenteel in gebruik als de grootste Zen Universiteit in Vietnam. Bij het klooster bevindt zich een prachtige pagode en een mooie bloementuin gelegen op de berg Phoenix. Vervolgens brengt u een bezoek aan de Prenn waterval en Bao Dai King’s zomerpaleis.

 

Dag 16     Dalat – Ho Chi Minh City

Vandaag heeft u de ochtend ter vrije besteding. U kunt op eigen gelegenheid de markt in Dalat bezoeken. Na een vroege lunch gaat u een stadstour maken waarbij u een bezoek brengt aan de Vallei van de Liefde en het hoofdatelier van XQ waar u de prachtige borduurkunst kunt bewonderen. In de middag wordt u naar de luchthaven van Dalat gebracht voor de binnenlandse vlucht naar Ho Chi Minh City (Saigon).

 

Dag 17  Ho Chi Minh City  
Vandaag wordt u naar de Tan Cang pier gebracht voor een tocht per luxe speedboot naar de Cu Chi tunnels. Tijdens deze tocht kunt u genieten van het traditionele leven langs de oevers. Het district Cu Chi was tijdens de Vietnam oorlog een bolwerk van verzet van de Viet Cong strijders, die jarenlang aan het ingenieuze tunnelstelsel hebben gewerkt. Als eerste zult u ter plaatse uitleg krijgen aan de hand van een kaart van het district, waar u de doorsnede van een stukje tunnelstelsel kunt zien. Na de documentaire film zult u het terrein betreden waar u uitleg krijgt over o.a. boobytraps, gebruikte kamers en de Hoang Cam keuken. Het is mogelijk om met de lokale gids zelf een klein stukje door de tunnels af te leggen. Daarna rijdt u terug naar het hotel. In de avond staat er een leuke excursie op het programma. U wordt met een Vespa opgehaald bij het hotel. U rijdt achterop de Vespa door de straten van Saigon en stopt bij Café Zoom waar u kunt genieten van een drankje. Gedurende de avond wordt er diverse malen gestopt bij kraampjes zodat u de lokale gerechten kunt proeven.

 

Dag 18     Saigon – Can Tho

Na het ontbijt vertrekt u naar het zuidelijk gelegen Can Tho. Onderweg maakt u een stop in My Tho en brengt u met paard en wagen een bezoek aan een bijenboerderij, waar u kunt proeven van de honingthee en lokale lekkernijen. Vervolgens wordt u met een roeiboot naar een boot gebracht en vaart u naar het eiland Phoenix voor de lunch. Hierna gaat u terug naar de haven en zet u uw reis voort naar Can Tho.

 

Dag 19     Can Tho – Ho Chi Minh City

In de ochtend gaat u per boot de drijvende markt Cai Rang in de omgeving van Can Tho bezoeken. Het is hier een drukte van komen en gaan van handelaren die vele soorten groente en fruit per boot verhandelen. Vervolgens vaart u door op de Mekong Rivier en stopt u onderweg om een stukje te wandelen. In de middag wordt u naar het hotel in Ho Chi Minh City gebracht.

 

Dag 20    Ho Chi Minh City - Amsterdam
Vandaag wordt u naar de luchthaven gebracht voor de terugvlucht naar Nederland.

 

Dag 21     Aankomst Amsterdam.

 

           

Aantal nachten per plaats:

Hanoi (1), nachttrein (1), Ta Van (1), Sapa (1), Hanoi (1), Halong Bay (1), Hanoi (1), nachttrein (1), Hue (1), Hoi An (2), Nha Trang (2), Dalat (1), Ho Chi Minh City (2), Can Tho (1), Ho Chi Minh City (1)

 

Highlights:

Wandeling in Sapa naar de bergstammen

Overnachting bij een lokale familie

Fietstocht in Hue

Modderbaden in Nha Trang

Vespa tour in Ho Chi Minh City

Inclusief

♦ Vlucht Amsterdam - Saigon / Hanoi - Amsterdam met Cathay Pacific via Hong Kong

♦ Luchthavenbelasting + brandstof- & veiligheidstoeslag (wijzigingen voorbehouden)

♦ Binnenlandse vlucht Danang – Nha Trang

♦ Binnenlandse vlucht Dalat – Ho Chi Minh City

♦ Nachttrein Hanoi – Lao Cai

♦ Nachttrein Ninh Binh – Hue

♦ Rondreis volgens programma

♦ Nederlandssprekende reisleiding

♦ Alle omschreven excursies, inclusief entreegelden

♦ Logies en ontbijt

♦ Lunch op dag 3 t/m 5, 7 t/m 12 en 14 t/m 18

♦ Diner op dag 2 t/m 4, 7, 9, 17 en 19

 

Exclusief

♦ Administratiekosten € 25,00 per factuur

  (maximaal 6 personen op 1 factuur)

♦ Facultatieve excursies

♦ Fooien

♦ Visumkosten Vietnam (deze dient u voorafgaand aan uw reis zelf in Nederland aan te vragen).

♦ Lunch op dag 2, 6, 13

♦ Diner op dag 5, 6, 8, 10 t/m 16 en 18

 

Hotels

Hanoi – La Dolce Vita***

Tavan – Homestay

Sapa – Sapa Unique Hotel***

Halong Bay – Phoenix Cruiser

Hue – Duy Tan Hotel***

Hoi An – Phu Thinh****

Nha Trang – Palm Beach Hotel***

Dalat – TTC Premium****

Saigon – White Lotus****

Can Tho – Fortuneland****

Wijzigingen voorbehouden.

 

 

Trijnie
“We hebben een heel erg leuke reis gehad en veel gezien in Vietnam”
Trijnie Vietnam
Team HSS
Team HSS Azië reizen
Waarom reizen met HSS?

Wanneer u naar Azië reist met HSS bent u gegarandeerd van:

 

  • Nederlands- en/of Engelssprekende reisleiders
  • Ruim aanbod van geheel verzorgde reizen inclusief maaltijden en excursies
  • Al 33 jaar ervaring met reizen in Azië 
Contact opnemen Of bel 058-2137706