18 Dagen Java - Bali Volledig Verzorgd

18 Dagen Java - Bali Volledig Verzorgd

Bezoek het mysterieuze Dieng Plateau
Overnacht aan de rand van de Borobudur
Beleef een citytour door Yogyakarta per Becak
Boek nu
Logo Stichting Garantiefonds Reisgelden Aangesloten bij SGR

Java-Bali Rondreis 18 dagen

Deze fraaie en zeer complete rondreis voert u in langs de bekende highlights van Java. U bezoekt, het indrukwekkende Prambanan tempelcomplex , het mysterieuze Dieng Plateau, de prachtige Borobudur tempel, de adembenemende Bromo-vulkaan, en nog veel meer!  Na Java reist u verder naar Pemuteran, een klein vissersdorp gelegen aan de noordwestkust van Bali. Hier kunt u heerlijk snorkelen of duiken of gewoon genieten van het prachtige strand en omgeving. In het zuiden van Bali verblijft u in de regio Legian/Seminyak. tijdens uw verblijf op Bali bezoekt u onder andere, het bergdorp Munduk wat omringd is door prachtige panorama`s en een schitterende 35 meter hoge waterval.  Net als alle rondreizen van HSS Azië Reizen is ook deze reis in een aangenaam tempo. Deze rondreis laat u Indonesië ervaren als geen ander.

Algemene informatie Java en Bali

Het eiland Java is het bruisende hart van Indonesië. Het eiland is 3x groter dan Nederland en is dichtbevolkt: er wonen zo’n 124 miljoen mensen. Kortom Java is druk, vooral rondom metropool Jakarta. Toch zijn er ook nog uitgestrekte rijstvelden te vinden, al komen de landbouwgebieden steeds meer in het nauw door de bevolkingsdruk. Java is een belangrijk toeristisch eiland waar tal van bezienswaardigheden de moeite van het bezoeken waard zijn. Enkele voorbeelden hiervan zijn de Botanische tuin in Bogor, de Angklungschool van Pak Ujo, de Borobudur en nog veel meer. 

Hoofdstad Jakarta Jaya Karta, betekent Stad van de Overwinning. De Indonesische hoofdstad ligt in het westen van het eiland Java, aan de noordkust van het eiland. Jakarta ligt in een lage kustvlakte aan de monding van de Liwung-rivier. Door deze ligging zijn er in de regentijd vaak overstromingen. Er wonen officieel 8,5 miljoen mensen in Jakarta, maar inclusief de voorsteden zijn dat er twee keer zo veel. In het centrale zakendistrict staat het verkeer overdag vaak muurvast. Om die verkeersproblemen het hoofd te bieden, mogen in sommige straten geen auto’s rijden met minder dan drie inzittenden.


De stad Yogyakarta ofwel Yogya is de culturele hoofdstad van Java. De stad ligt in het midden van Java. Het is een echte universiteitstad met meer dan 30 universiteiten. Yogya is een sultanaat binnen Indonesië.

De huidige sultan, Hamengkubuwono X, is belangrijk geweest in de onafhankelijkheidsstrijd, waardoor de stad nu de status van speciale regio heeft gekregen. 

 

Bali is het eerste eiland van de zogeheten Sunda eilanden en wordt ook wel het Geschenk der Goden genoemd. De Balinees beschouwt het heerlijke klimaat, de afwisselende groene landschappen, de stranden en de heuvels met vruchtbare bodem als een teken van de speciale aandacht, die de goden voor dit eiland hebben. Bali is een eiland van kunstenaars en ontwerpers, overal langs de weg ziet u werkplaatsen waar prachtige dingen van hout of steen gemaakt worden.
Dit Balinese gevoel voor materialen en ontwerpen is ook terug te zien in de hotels. Deze zijn vaak heel smaakvol ingericht en geven volop ideetjes aan creatievellingen. Toerisme is een belangrijke inkomstenbron voor Bali. Vooral in de plaatsen Kuta, Legian en Ubud is dat goed te merken. 

Met zijn 5561 km² is Bali een klein eiland met veel mystiek. In tegenstelling tot de rest van Indonesië is de overheersende godsdienst het Hindoeïsme. Het eiland telt dan ook duizenden tempels. Van de grote Heilige Tempel Besakih tot de huistempeltjes in de dorpen. Er zijn dikwijls tempelfeesten waar u, met een beetje geluk, tijdens uw verblijf getuige van kunt zijn. Op Bali is er veel afwisseling in het landschap. Kuta en Sanur zijn de bekendste toeristische badplaatsen.

Programma

Aantal nachten per plaatsInclusief / Exclusief ♦ Hotels


Dag 1     Vertrek vanuit Amsterdam.

 

Dag 2     Yogyakarta

Na aankomst op de luchthaven van Yogyakarta (Java) wordt u door een reisleider/ster opgevangen. Met een airconditioned bus wordt u naar het hotel in Yogyakarta gebracht. Yogyakarta ligt in midden Java en heeft een hele hoop te bieden. Eeuwenlang was Yogyakarta een koninkrijk en een belangrijk handelscentrum. In de nauwe zijstraatjes zult u de ambachtslieden aantreffen, die hier schitterend zilverwerk en batik maken.

 

Dag 3  Na het ontbijt maakt u met een fietstaxi (Becak) een Citytour door Yogyakarta waarbij u een bezoek brengt aan het Kraton dat stamt uit het jaar 1755. Het complex ligt midden in de stad en biedt niet alleen plaats aan de sultan en zijn familie, het bevat ook vertrekken voor meditatie en plechtigheden en een schitterende troonzaal. Het kraton (paleis) wordt door een drie meter dikke muur omringd en vormt een stad op zich. Minstens twee maal per week vinden hier traditionele gamelanconcerten plaats. U bezoekt ook het nabij gelegen waterpaleis Taman Sari. Taman Sari is het voormalige Koninklijke tuin van het Sultanaat van Yogyakarta en is gebouwd in de 18e eeuw. Na de lunch in het Kraton brengt u een bezoekt aan een batikatelier. Hier worden verschillende batiks in klassieke en moderne designs tentoongesteld. Daarnaast kunt u de verschillende productieprocessen van batik bekijken. Ook een bezoek aan een leerwerkplaats staat op het programma.

 

Dag 4     Yogyakarta – Wonosobo

Na het ontbijt gaat u naar het Prambanan tempelcomplex. Dit is de grootste hindoetempel in Indonesië wat oorspronkelijk uit 244 tempels bestond. De Prambanan werd gebouwd rond 850 na Christus en betekend ‘veel priesters’ die in de reliëfs worden afgebeeld met een lange baard. Hierna zet u uw reis voort naar Wonosobo, een plaatsje dichtbij het Dieng Plateau

 

Dag 5     Wonosobo – Magelang

Vandaag brengt u een bezoek aan het mysterieuze Dieng Plateau. De tempels liggen verspreid over zes heuvels van de zuidelijke helling Gunung Sindoro en Sumbing. Deze tempels zijn de oudste Hindoe monumenten op Java en lijken veel op de tempels van de Prambanan, maar dan op kleinere schaal. Als laatste bezoekt u vandaag de beroemde tempel de Borobudur. De Borobudur is waarschijnlijk gebouwd rond het einde van de 7e en het begin van de 8e eeuw na Christus. Met een steenoppervlakte van ruim 60.000 km² is het complex een van de grootste monumenten van de wereld. De top is de Grote Stupa die 40 meter boven de grond staat. De muren van de Borobudur zijn gebeeldhouwd in bas-reliëfs en strekken zich uit over een totale lengte van 5 kilometer.

 

Dag 6     Magelang – Solo
Facultatief: U kunt heel vroeg in de ochtend, rond half 5, vanuit het hotel naar de Borobudur lopen om de zonsopkomst mee te maken. Het is het beste moment van de dag om prachtige foto`s te maken van de tempel met uitzicht op het berglandschap en de Merapi vulkaan. Na het ontbijt vertrekt u naar Solo. Bij aankomst in Solo maakt u een citytour en brengt u o.a. een bezoek aan het Batik museum en aan de Triwindu Antique Market.

 

Dag 7     Vandaag maakt u een excursie naar de bijzondere Hindoeïstische Sukuh Tempel. Deze tempel ligt tegen de heling van Gunung Lawu op 900 meter hoogte. Deze tempel is gebouwd in een andere stijl dan andere tempels op Java en doet eerder denken aan de Mexicaanse Maya tempels. Candi Sukuh is gewijd aan de vruchtbaarheid en was in gebruik tot de zestiende eeuw.

 

Dag 8     Solo – Malang

Vandaag vertrekt u met de trein naar Malang. Malang is een relatief koele stad, omdat het hoog gelegen is: 339 tot 662 meter boven zeeniveau en het ligt ingesloten tussen twee bergmassieven. In het westen de hoogste berg op Java, de  Gunung Semeru (hoogte 3.680 meter), en in het oosten de Bromo.

 

Dag 9    Facultatief kunt u de zonsopgang over de  Bromo vulkaan meemaken. U vertrekt rond middernacht. Na 2,5 uur rijden met kleine busjes door de bergen, gaat u op weg naar boven voor de zonsopgang. Als de zon is opgekomen verschijnt er een prachtig uitzicht over de vulkanen. Hierna gaat u weer met de busjes naar beneden. Daar aangekomen moet u een trap op van ± 250 treden naar de kraterrand van deBromo. De krater is ± 10 kilometer breed, met diverse vulkanen erin. De rest van de dag is ter vrije besteding.

 

Dag 10   Malang – Kalibaru

Na het ontbijt vertrekt u naar Kalibaru. Rond Kalibaru liggen verschillende plantages. Het is een klein plaatsje met uitzicht op de vulkaan Gunung Raung.

 

Dag 11   Vandaag kunt u een kijkje gaan nemen bij de school die de Stichting heeft laten bouwen. Hier kunt u met eigen ogen zien wat er met de donaties en opbrengsten van de reizen wordt gedaan. U wordt welkom geheten door de directrice die u een rondleiding geeft. De kinderen hebben de leeftijd van 3 tot 6 jaar oud, en zijn

verdeeld in 6 klasjes. In de klassen wordt u uit volle borst toegezongen. Ook brengt u een bezoek aan de plantage Grote Tuin waar u uitleg krijgt over de verschillende bomen, planten en kruiden die daar verbouwd worden. Na de rondleiding krijgt u een lunch aangeboden en zullen de kinderen een mooie dans voor u opvoeren.

 

Dag 12   Kalibaru – Pemuteran

Na het ontbijt vertrekt u naar het hindoe eiland Bali. Met een veerboot maakt u de oversteek naar Bali die ongeveer 40 minuten duurt. U komt aan in Gilimanuk en reist verder naar Pemuteran, een klein vissersdorp gelegen aan de noordwestkust van Bali.

 

Dag 13   Vandaag heeft u een vrije dag.

Optioneel kunt u gaan snorkelen of een wandeling maken in het Bali Barat National Park.

 

Dag 14   Pemuteran – Legian/Seminyak

Na het ontbijt vertrekt u naar het zuiden van Bali. Onderweg bezoekt u het bergdorp Munduk wat omringd is door adembenemende panorama`s en een prachtige 35 meter hoge waterval. Daarna gaat u naar het plaatsje Bedugul aan het Bratanmeer. Hier bezoekt u het tempelcomplex Pura Ulun Danu Bratan. De tempel is prachtig gelegen aan de rand van het kratermeer. Vervolgens bezoekt u de staatstempel Pura Taman Ayun bij Mengwi, tot 1891 het centrum van een machtig koninkrijk. De tempel heeft een indrukwekkende poort met prachtige deuren en hij is omringd door een gracht, gelegen in een mooi park met bomen en vijvers.  

 

 

Dag 15   Vandaag heeft u een vrije dag. De lunch is voor eigen rekening. In de avond gaat u dineren in restaurant D’Roemah van tv-kok Lonny Gerungan.

             

Dag 16   Vandaag heeft u een vrije dag.

 

Dag 17   De reis zit er alweer op. Vandaag vertrekt u weer naar Amsterdam.

 

Dag 18   Aankomst Amsterdam.


 

Aantal nachten per plaats: 

Java: Yogyakarta (2), Wonosobo (1), Magelang (1), Solo (2), Malang (2), Kalibaru (2)

Bali: Pemuteran (2), Seminyak (3)

 

Highlights:

Lunch in het Kraton van Yogyakarta

Bezoek aan de mooiste tempels in Centraal Java

Overnachten aan de rand van de Borobudur

Met een becak door Yogyakarta

Diner in restaurant D’Roemah van tv-kok Lonny op Bali

 

Inclusief

♦ Vlucht Amsterdam - Yogyakarta / Denpasar - Amsterdam met Garuda Indonesia via Jakarta

♦ Luchthavenbelasting + brandstof- & veiligheidstoeslag (wijzigingen voorbehouden)

♦ Rondreis volgens programma

♦ Nederlandssprekende reisleiding

♦ Alle omschreven excursies, inclusief entreegelden

♦ Logies en ontbijt

♦ Lunch op dag 3 t/m 8, 10 t/m 12 en 14

♦ Diner op dag 2 t/m 16

♦ Vertrekbelasting Indonesië

♦ Late check-out

 

Exclusief

♦ Administratiekosten € 25,00 per factuur

  (maximaal 6 personen op 1 factuur)

♦ Facultatieve excursies

♦ Fooien

♦ Visumkosten Indonesië

♦ Lunch op dag 2, 9, 13, en 15 t/m 17

♦ Reis- en/of annuleringsverzekering

 

Hotels:

Yogyakarta – Gallery Prawirotaman****

Wonosobo – Kresna Hotel****

Magelang – Manohara Resort***

Solo – Royal Herritage Surakarta*****

Malang – Balava Hotel****

Kalibaru – Kalibaru Cottages***

Pemuteran – Adi Assri****

Seminyak – Hotel Puri Saron****

Wijzigingen voorbehouden.

 

J. Jager
“We hebben een geweldige en indrukwekkende reis gehad”
J. Jager Bali
Vertrekdatum
Prijs p.p.
Toeslag 1 p. kamer
Beschikbaarheid
13-6-2019
€ 2.240,00
€ 400,00

Afgesloten

Team HSS
Team HSS Azië reizen
Waarom reizen met HSS?

Wanneer u naar Azië reist met HSS bent u gegarandeerd van:

 

  • Nederlands- en/of Engelssprekende reisleiders
  • Ruim aanbod van geheel verzorgde reizen inclusief maaltijden en excursies
  • Al 25 jaar ervaring met reizen in Azië 
Contact opnemen Of bel 058-2137706