Reistips Thailand

Reistips Thailand

Bezoek imposante tempels, ruïnes en paleizen
Onze Thailand reizen zijn beoordeeld met een 8,7
Inclusief vluchten, accommodatie en excursies
Bekijk onze Thailand Reizen
Logo Stichting Garantiefonds Reisgelden Aangesloten bij SGR

Reistips Thailand

Thailand is een prachtige Aziatische bestemming. Sinds 1990 verzorgen wij geheel verzorgde rondreizen naar het adembenemende Azië. U kunt met HSS Azie Reizen naar Thailand reizen met een groepsreis Thailand, individuele rondreis Thailand of strandvakanties. Voor de beste reistips over Thailand bent u bij HSS Azië Reizen aan het juiste adres. Voor meer reistips over Thailand kunt u contact met ons opnemen.

Reistips Thailand voor vertrek

Thailand is broeierig, klam en zweterig. Door de hitte, alle indrukken die je krijgt en de bezienswaardigheden die je bezoekt, vergeet je vaak om te drinken. Stop daarom dagelijks een fles water in je tas voor je vertrekt vanuit het hotel. 


Respect voor religie is in Thailand erg belangrijk. Thailand wordt ook wel het land van
de tempels genoemd. Wees u er van bewust dat wanneer u een tempel bezoekt u een heiligdom gaat aanschouwen. Draag gepaste kleding waarbij uw schouders en knieën bedekt zijn. Teenslippers zijn not done. Bij vele tempels, zoals het Grand Palace in Bangkok, kunt u een sarong of broek huren die uw knieën bedekt.

Wees alert dat wanneer u een taxi instapt de meter wordt aangezet en/of de meter wel
het juiste aantal meters en prijs aangeeft. Oplichting bij taxiritjes komt vaak voor. Ook een goede manier is om een foto te maken van de bedrijfsgegevens en telefoonnummer van de taximaatschappij. Wees altijd vriendelijk en alert.

Wanneer u naar Thailand reist heeft u geen visum nodig wanneer u een korte rondreis maakt. Bij de douane geeft u de ingevulde arrival card af en toont u uw paspoort, waarna het avontuur kan beginnen. Wilt u langer dan 30 dagen in Thailand verblijven? Dan dient u een visum aan te vragen. Wees er wel alert op dat wanneer u een visum moet aanvragen, u dit op tijd aanvraagt i.v.m. de duur van de aanvraag. HSS Azië Reizen kan u assisteren in de visum aanvraag.


Must do’s in Thailand:

  • proef de klassiekers van de Thaise keuken zoals de heerlijke curry's
  • eet lokale snacks bij de verschillende kraampjes die het straatbeeld vullen zoals de Pad Thai
  • bezoek een van de vele tempels die het land rijk is en dompel je onder in de Boeddhistische cultuur
  • kom to rust en ontspan op een van de mooiste stranden ter wereld
  • bezoek chaotisch en bruisend Bangkok met de legendarische Khao San Road
  • neem deel aan een Thaise kookcursus en leer zelf de mooiste gerechten maken
  • bezoek de kleurrijke marktjes die het land rijk is