Veelzijdig Vietnam 24 Dagen

Veelzijdig Vietnam 24 Dagen

Vaar over de uitgestrekte Mekong Delta
Vaar comfortabel door Halong Bay
Verken het platteland per fiets in Hoi An
Boek nu
Logo Stichting Garantiefonds Reisgelden Aangesloten bij SGR

Veelzijdig Vietnam 24 dagen

Vietnam telt ruim 80 miljoen inwoners. Het grootste deel woont op het platteland en is werkzaam in de landbouw. Over het algemeen wordt er in de grote steden redelijk Engels gesproken en vanwege het Franse koloniale verleden spreken de oudere Vietnamezen goed Frans. Het land is onder te verdelen in drie delen nl. de Mekongdelta in het Zuiden, de Centrale Hooglanden in het midden en de hooglanden in het Noorden.

Algemene informatie Veelzijdig Vietnam 24 dagen

Er wordt gebruik gemaakt van goede hotels. In het noorden zijn de hotels iets eenvoudiger. Vietnam heeft door de ligging te maken met complexe weersomstandigheden en kent door de langgerektheid vele verschillende klimaatzones. Er is dan ook geen sprake van een goede of een slechte reisperiode. Vaak is een bepaalde regio wat koeler of vochtiger, terwijl het dan aan de kust weer droog is en een gemiddelde dagtemperatuur van 25°C kent. In de maanden oktober t/m februari kan het in het noorden koud zijn met een gemiddelde temperatuur van zo`n 10°C. 

 

In het algemeen kan worden gesteld dat de temperaturen variëren tussen de 20º en de 35ºC. De vochtige tijd in het noorden is van oktober tot april en in het zuiden van april/mei tot oktober. Vaak impliceert dit een tropische regenbui van een uur, waarna de zon weer doorbreekt en het land weer heerlijk fris ruikt en de vegetatie rondom schitterend is.

 

Vietnam is een socialistisch land. Sinds de grondwetswijziging in 1980 heerst er godsdienstvrijheid en mogen burgers elke religie aanhangen. Het merendeel van de bevolking is boeddhistisch, een minderheid is katholiek, protestant of aanhanger van een sekte. Animisme en voorouderverering zijn waarden die nog altijd worden nageleefd. Evenals het taoïsme en het confucianisme in aangepaste vorm worden beleefd.

U zult met regelmaat worden nagelopen door nieuwsgierige kinderen, die u om een snoepje of een schoolpen zullen vragen. Vaak zijn dit situaties waarbij men snel geneigd is iets te geven. Het probleem is vaak dat u niet alle kinderen om u heen blij kunt maken, met als gevolg dat er ruzie en irritatie tussen de kinderen onderling ontstaat.

Daarnaast heeft het tot gevolg daar naarmate er presentjes worden gegeven door de 'rijke' toerist, men steeds brutaler wordt. Om dit te voorkomen is het raadzaam om altijd het advies van de reisleider op te volgen.

In juli 1976 is de Socialistische Republiek Vietnam gesticht. De officiële naam luidt: Cong Hao Xa Hoi Chu Nghia Viet Nam. Het hoogste wetgevende orgaan is de Nationale Vergadering. Dit parlement bestaat uit één kamer, waarvan de leden door middel van algemeen kiesrecht voor vijf jaar worden gekozen. De uitvoerende macht is in handen van de regering onder leiding van de president.

Sinds de introductie van de hervormingen (de Vietnamese Doi Moi) bedraagt de economische groei zo'n 7% per jaar. Kleine particuliere ondernemingen rijzen als paddestoelen uit de grond en ook het aantal buitenlandse investeerders neemt jaarlijks toe. Nederland neemt hierbij de tiende plaats in. Tot de exportproducten behoren katoen, tabak, suikerriet, thee, koffie en rubber.

Programma

Dag 1    Vertrek vanuit Amsterdam.

 

Dag 2    Na aankomst op de luchthaven van Hanoi treft u buiten de Vietnamese Engelstalige gids. Met een airconditioned bus wordt u naar het hotel gebracht. In de avond gaat u naar een restaurant voor het welkomstdiner.

 

Dag 3    Na het ontbijt maakt u een stadswandeling door de mooie stad Hanoi. De stad staat vol met culturele en historische monumenten. Voorbeelden van de Franse koloniale architectuur zijn te vinden in de Phan Dihn Phung straat. Hier staan prachtige villa`s en herenhuizen. De wandeling start bij het presidentieel paleis en vanaf hier wandelt u verder door de Phan Dinh Phung straat. Hier staat ook de Cua Bac-kerk die in 1932 gebouwd is door de Fransen. De bouwstijl is een combinatie van westerse architectuur met oosterse details. Vervolgens wandelt u langs Bac Mon, de laatst overgebleven poort van de koninklijke citadel. In de Ly Nam De straat zit een verborgen café waar ze heerlijke Vietnamese koffie serveren, een goede plek voor een koffiestop. In Hanoi`s Old Quarter bevinden zich allerlei smalle straatjes waar je af en toe nog kleine juweeltjes kunt vinden. U bezoekt de enige familie die nog traditionele maskers van papier-maché maakt. Ze vertellen u graag alles over het oude ambacht. Vervolgens stopt u bij de 500 jaar oude Kim Ngan-tempel, één van de grootste tempels in Hanoi. Gelegen aan 'Silver Street' werd de tempel oorspronkelijk gebruikt voor de productie van zilver- en goudstaven. U sluit de wandeling af met een drankje in een plaatselijke winkel die bekend staat om hun grote verscheidenheid aan theesoorten. Nip aan uw drankje terwijl u uitkijkt op de Sint-Jozefkathedraal, een symbool van de Franse geschiedenis van Vietnam. U luncht in restaurant KOTO, één van de toonaangevende sociale ondernemingen in Vietnam die kansarme jongeren helpt door hen vaardigheden en motivatie te geven voor een carrière in de horeca. Na de lunch bent u vrij om Hanoi zelf verder te ontdekken. In de avond gaat u tijdens de Hanoi Street Food Tour met een gids het beste eten vinden dat de stad de bieden heeft. Verken het doolhof van steegjes van de oude wijk en ontdek de smaak van traditionele Vietnamese gerechten, zoals Pho (rundvlees-noedelsoep), Banh Ran (zoete gebakken kleefrijst), en Banh Mi (klassiek Vietnamees broodje). Terwijl u op een terras zit kunt u het lokale stadsleven ervaren. De gids brengt u terug naar het hotel.

 

Dag 4     Hanoi – Halong Bay

Na het ontbijt gaat u met de bus naar Halong Bay, een rit van ongeveer 3,5 uur. Na aankomst zult u inschepen op een mooie comfortabele boot, waar u 1 nacht op zult verblijven. U vaart door Halong Bay wat in 1994 door de UNESCO werd opgenomen als World Heritage site. De baai van Halong is, met een oppervlakte van 1553 km² en ca. 3000 eilandjes, uitgeroepen tot één van de mooiste baaien van de wereld. De lunch en het diner gebruikt u op de boot. In de avond is het mogelijk om te vissen op inktvis en bij helder weer kunt u de vele sterren zien vanaf het dek, terwijl de boot in de baai voor anker ligt.

             

Dag 5     Halong Bay – Ninh Binh

In de ochtend vaart u door het prachtige karstgebergte terug naar de haven. Na de brunch aan boord gaat u naar Ninh Binh. Ninh Binh, ook wel “Halong Bay op het land” genoemd, is bekend om zijn prachtige omgeving en ongelofelijke landschappen, van oude tempels tot verborgen grotten en groene rijstvelden. Diner is voor eigen rekening.

 

Dag 6     Ninh Binh – Mau Chau

Na het ontbijt gaat u een korte fietstocht maken door de rijstvelden. Onderweg stopt u bij Mai Trung waar de lokale bevolking u uitleg geeft over het verbouwen van rijst. Na aankomst in het Van Long natuurreservaat gaat u een korte boottocht maken waarbij u diverse vogels kunt spotten. Daarna stapt u weer op de fiets en krijgt u bij een lokale familie een demonstratie te zien hoe de traditionele  rijstcrackers worden gemaakt. Na de fietstocht vervolgt u de reis naar Mau Chai. De route voert u door pittoreske landschappen met adembenemende panorama’s. Lunch is inbegrepen. Diner is voor eigen rekening.

 

Dag 7     Mau Chau – Hue

Vandaag maakt u na het ontbijt een fietstocht door de vallei van Mau Chau. Terwijl u geniet van de mooie omgeving komt u door dorpjes waar u ook kennis maakt met de lokale bergstammen. Dit is een unieke ervaring waarbij u in hun huizen kunt kijken en hun traditionele landbouwmethoden van dichtbij kunt bekijken. In de middag rijdt u terug naar Hanoi waar u na het diner naar het station gaat om de nachttrein naar Hue te nemen. Lunch en diner zijn inbegrepen.

 

Dag 8     Hue

Na aankomst op het treinstation van Hue, de keizerlijke stad van Vietnam, wordt u naar het hotel gebracht voor het ontbijt. De rest van de dag is ter vrije besteding.

De officiële inchecktijd is om 14.00 uur waardoor u tijd heeft om op eigen gelegenheid Hue te verkennen. Hue was de Vietnamese hoofdstad tijdens de Nguyen Dynastie 1802-1945 en ruïnes van het koninklijke verleden van de stad zijn nog steeds te zien in de Citadel en de keizerlijke stad. De belangrijkste trekpleisters zijn de Citadel en de indrukwekkende keizerlijke tombes die rond de stad liggen. Ondanks het oorlogsverleden is de Citadel nog steeds een enorm indrukwekkend bouwwerk. Tijdens het TET offensief in 1968 was het gebied rond de Citadel een slagveld en bombardementen legden het complex voor het grootste deel in de as.  Sinds de opname in 1992 op de UNESCO Werelderfgoedlijst begon men met de restauratie. Lunch en diner zijn voor eigen rekening.

 

Dag 9     Na het ontbijt maakt u een boottocht over de Perfume rivier en brengt u een bezoek aan de Thien Mu Pagode met de bijzondere 21 meter hoge Phuoc Duyen toren uit 1844, de 2 ton zware bronzen bel uit 1710 en het fraaie complex van de Dai Hung tempel. Vervolgens brengt u een bezoek aan de graftombe van keizer Khai Dinh. U ziet hier een bijzondere combinatie in architectuur van het traditionele Chinese- en het moderne westen. In een bekend lokaal restaurant kunt u genieten van een vegetarische lunch. Daarna gaat u naar Thanh Tien Village. Dit dorp staat erom bekend dat ze al meer  dan 300 jaar papieren bloemen maken. U wordt door de bewoners uitgenodigd om uw eigen papieren bloemen te maken. Voordat u terugkeert naar het hotel brengt u een bezoek aan Tha Om Garden House waar de eigenaar, de heer Vinh, u graag  alles vertelt over zijn historische landgoed. Diner is voor eigen rekening.

 

Dag 10   Hue – Hoi An

Vandaag gaat de reis verder naar het voormalige 16e-eeuwse havenplaatsje Hoi An. Tijdens de vijf uur durende reis bezoekt u het Cham Museum in Danang waar u sculpturen uit verschillende Cham perioden kunt bekijken. Lunch onderweg. Diner voor eigen rekening.

 

Dag 11   Hoi An is een sfeervol en authentiek kustplaatsje in centraal Vietnam. Het staat sinds 1999 op de UNESCO werelderfgoedlijst. In de ochtend gaat u een stadswandeling maken door het oude centrum waarbij het voelt alsof u teruggaat in de tijd. Terwijl u van de omgeving geniet worden er diverse stops gemaakt, o.a. bij de Chua Ong-pagode die dateert uit 1653 en is gebouwd ter ere van de Chinese generaal Quan Cong, die door velen wordt aanbeden als een symbool van loyaliteit en gerechtigheid. Vervolgens gaat u naar Phuc Kien Assembly Hall om de Jinshang-tempel te zien die is gewijd aan de godin van de zee en de beschermer van de zeelieden. Vanaf daar wandelt u naar Tan Ky House, een 18e-eeuws handelaarshuis en tot slot gaat u naar de 17e-eeuwse overdekte brug gebouwd door Japanse ambachtslieden. Er wordt een stop gemaakt bij het Reaching Out theehuis dat in 2000 is opgericht om mensen met een beperking de mogelijkheid te geven om vaardigheden te leren en te werken. Op deze manier kunnen zij beter integreren in hun gemeenschap en een zelfstandig bestaan opbouwen. U sluit de wandeltocht af met een boottocht over de Thu Bon rivier. De middag is ter vrije besteding. Lunch en diner zijn voor eigen rekening.

 

Dag 12   Vandaag heeft u een vrije dag en kunt u Hoi An zelf verder gaan verkennen. Lunch en diner zijn voor eigen rekening.

 

Dag 13   Hoi An – Quy Nhon

Na een vroeg ontbijt wordt u naar het treinstation gebracht. Het reisdoel is de kustplaats Quy Nhon waar u in de middag arriveert. Onderweg kunt u genieten van de weelderige landschappen en spectaculaire kustlijnen van Centraal Vietnam. Lunch en diner zijn voor eigen rekening.

 

Dag 14   Quy Nhon – Nha Trang

Vandaag reist u verder naar de kustplaats Nha Trang. Onderweg maakt u een stop bij de Hung Thanh Twin Towers, gebouwd in de 12e en 13e eeuw, en het Ghenh Rang strand, een ruig landschap met groene bergen en blauwe zee met rotsen in de vorm van “eieren”. Voordat u naar het hotel in Nha Trang gaat maakt u een stop bij het strand van Dai Lanh wat bekend is om het prachtige landschap en het kalme  helderblauwe water. Lunch en diner voor eigen rekening.

 

Dag 15   Na het ontbijt wordt u naar de haven gebracht en brengt u een bezoek aan het Oceanografisch Instituut van Vietnam. Hier stapt u op een boot voor een boottocht waarbij u een fotostop maakt bij het Tri Nguyen Aquarium. U kunt snorkelen bij het eiland Mun, een stukje varen in een lokale mandboot en de bezigheden van de lokale vissers in het vissersdorp Mieu bekijken. Vervolgens gaat u naar het Bamboo eiland waar u kunt genieten van een eenvoudige seafood lunch. U heeft gelegenheid om te relaxen en/of te zwemmen voordat u terug gaat naar het hotel. Diner is voor eigen rekening.

 

Dag 16   Nha Trang – Phan Thiet

Na het ontbijt maakt u een stadstour door Nha Trang waar u de Ponagar Cham Towers en de Long San Pagode gaat bekijken. Hierna rijdt u verder naar Phan Thiet, een klein vissersdorpje met rustige stranden. Lunch onderweg. Diner is voor eigen rekening.

 

Dag 17   Vandaag heeft u de dag ter vrije besteding. Lunch en diner zijn voor eigen rekening.

 

Dag 18   Phan Thiet – Ho Chi Minh City

Vandaag vertrekt u naar de grootste stad van Vietnam, Ho Chi Minh City.  Bij aankomst in Ho Chi Minh City maakt u een stadstoer waarbij u een bezoek brengt aan het Herenigingspaleis, ooit symbool van de Zuid-Vietnamese regering. Vervolgens bezoekt u het postkantoor, ontworpen en gebouwd door de beroemde architect Gustave Eiffel. Net achter het postkantoor staat de Notre Dame-kathedraal gebouwd door de Fransen tussen 1863 en 1880. Daarna wandelt u door Dong Khoi street naar het Saigon Opera House. Tijdens het bezoek aan het War Remnants Museum vertelt de gids het verhaal van de donkerste en meest tragische uren van de stad tijdens de oorlog in Vietnam. U sluit de dag af met een bezoek aan het Rex Hotel waar u op eigen kosten een drankje op het dak kunt drinken.  Lunch en diner zijn voor eigen rekening.

 

Dag 19   Ho Chi Minh City – Can Tho

Na het ontbijt vertrekt u naar Can Tho wat de grootste plaats is in de Mekong Delta. In Cai Be gaat u per boot langs de drijvende markt. De drijvende markt is niet meer zo druk als vroeger, maar u kunt nog steeds zien hoe de lokale mensen watermeloenen of ananas tussen hun boten gooien. U brengt ook een bezoek aan een kleine kokosfabriek en stopt bij een oud traditioneel Vietnamees huis. Na de late lunch in een lokaal huis gaat u per boot terug naar Cai Be en reist u verder naar Can Tho. Diner is voor eigen rekening.

 

Dag 20   Can Tho – Ho Chi Minh City

Vroeg in de ochtend zult u per boot de drijvende markt in de omgeving van Can Tho bezoeken. Het is hier een drukte van komen en gaan van handelaren die vele soorten groente en fruit per boot verhandelen. Het grootste gedeelte hiervan is voor de verhandeling in Ho Chi Minh City bestemd. Lunch en diner zijn voor eigen rekening.

 

Dag 21   Vandaag staat een dagexcursie op het programma. U start vroeg in de ochtend om de Cu Chi tunnels te bezoeken. Het district Cu Chi was tijdens de Vietnamoorlog een bolwerk van verzet van de Viet Cong strijders, die jarenlang aan het ingenieuze tunnelstelsel hebben gewerkt. Als eerste zult u ter plaatse uitleg krijgen aan de hand van een kaart van het district, waar u de doorsnede van een stukje tunnelstelsel kunt zien. Na de documentaire film zult u het terrein betreden waar u uitleg krijgt over o.a. boobytraps, gebruikte kamers en de Hoang Cam keuken. Het is mogelijk om met de lokale gids zelf een klein stukje door de tunnels af te leggen. Op de terugweg maakt u een stop bij een biologische boerderij om te leren wat het concept ‘van boer tot bord’ werkelijk betekent. U leert hier over de biologische landbouw, de vele verschillende soorten kruiden, specerijen en groenten. Na het bezoek kunt u genieten van een gezonde lunch gemaakt van verse ingrediënten die op de boerderij zijn geproduceerd. Diner is voor eigen rekening.

 

Dag 22   Vandaag heeft u de dag ter vrije besteding.  Lunch en diner zijn voor eigen rekening.

 

Dag 23  Vandaag wordt u naar de luchthaven gebracht voor de terugvlucht naar Nederland. De lunch komt vandaag voor eigen rekening.

 

Dag 24  Aankomst Amsterdam.

 

Inclusief

• Vlucht Amsterdam ­– Hanoi / Ho Chi Minh City - Amsterdam met Singapore Airlines via Singapore

• Luchthavenbelasting + brandstof- & veiligheidstoeslag (wijzigingen voorbehouden)

• Rondreis volgens programma

• Alle omschreven excursies, inclusief entreegelden

• Engelssprekende reisleiding

• Logies en ontbijt

• Lunch op dag 3,4,6,7,9,10,15,16,19,21

• Brunch op dag 5

• Diner op dag 2,3,4,7,22

• Vertrekbelasting Vietnam

• Late check-out

 

 

Exclusief

• Administratiekosten € 30,- per factuur

(maximaal 6 personen op 1 factuur)

• Facultatieve excursies

• Fooien

• Visumkosten Vietnam (deze dient u voorafgaand aan uw reis zelf in Nederland aan te vragen).

• Lunch op dag 2,8,11 t/m 14 en 17,18,20,22,23

• Diner op dag 5,6,8 t/m 21

• Reis- en/of annuleringsverzekering

• Bijdrage SGR € 5,00 p.p.

 

Hotels

Hanoi – Hong Ngoc Dynastie***

Halong Bay – Garden Bay***

Ninh Binh – Ninh Binh Hidden Charm****

Mai Chau – Sol Bungalows***

Hue – Eldora****

Hoi An – Hoi An Central Boutique****

Quy Nhon – Seagull***

Nha Trang – Starcity Nha Trang****

Phan Thiet – Blue Ocean****

Ho Chi Minh City – Sanouva Saigon***

Can Tho – West Can Tho Hotel****

Wijzigingen voorbehouden.Freark Smink
“Zeer gevarieerd programma!! Met super reisleiding.”
Freark Smink Vietnam
Vertrekdatum
Prijs p.p.
Toeslag 1 p. kamer
Beschikbaarheid
22-4-2024
€ 2.995,00
€ 736,00

Afgesloten

Team HSS
Team HSS Azië reizen
Waarom reizen met HSS?

Wanneer u naar Azië reist met HSS bent u gegarandeerd van:

 

  • Nederlands- en/of Engelssprekende reisleiders
  • Ruim aanbod van geheel verzorgde reizen inclusief maaltijden en excursies
  • Al 33 jaar ervaring met reizen in Azië 
Contact opnemen Of bel 058-2137706