Veelzijdig Vietnam 30 Dagen

Veelzijdig Vietnam 30 Dagen

Vaar over de uitgestrekte Mekong Delta
Bezoek de rode zandduinen van Mui Ne
Verken het platteland per fiets in Hoi An
Boek nu
Logo Stichting Garantiefonds Reisgelden Aangesloten bij SGR

Veelzijdig Vietnam 30 dagen

Vietnam telt ruim 80 miljoen inwoners. Het grootste deel woont op het platteland en is werkzaam in de landbouw. Over het algemeen wordt er in de grote steden redelijk Engels gesproken en vanwege het Franse koloniale verleden spreken de oudere Vietnamezen goed Frans. Het land is onder te verdelen in drie delen nl. de Mekongdelta in het Zuiden, de Centrale Hooglanden in het midden en de hooglanden in het Noorden.

Algemene informatie Veelzijdig Vietnam 30 dagen

Er wordt gebruik gemaakt van goede hotels. In het noorden zijn de hotels iets eenvoudiger. Vietnam heeft door de ligging te maken met complexe weersomstandigheden en kent door de langgerektheid vele verschillende klimaatzones. Er is dan ook geen sprake van een goede of een slechte reisperiode. Vaak is een bepaalde regio wat koeler of vochtiger, terwijl het dan aan de kust weer droog is en een gemiddelde dagtemperatuur van 25°C kent. In de maanden oktober t/m februari kan het in het noorden koud zijn met een gemiddelde temperatuur van zo`n 10°C. 

 

In het algemeen kan worden gesteld dat de temperaturen variëren tussen de 20º en de 35ºC. De vochtige tijd in het noorden is van oktober tot april en in het zuiden van april/mei tot oktober. Vaak impliceert dit een tropische regenbui van een uur, waarna de zon weer doorbreekt en het land weer heerlijk fris ruikt en de vegetatie rondom schitterend is.

 

Vietnam is een socialistisch land. Sinds de grondwetswijziging in 1980 heerst er godsdienstvrijheid en mogen burgers elke religie aanhangen. Het merendeel van de bevolking is boeddhistisch, een minderheid is katholiek, protestant of aanhanger van een sekte. Animisme en voorouderverering zijn waarden die nog altijd worden nageleefd. Evenals het taoïsme en het confucianisme in aangepaste vorm worden beleefd.

U zult met regelmaat worden nagelopen door nieuwsgierige kinderen, die u om een snoepje of een schoolpen zullen vragen. Vaak zijn dit situaties waarbij men snel geneigd is iets te geven. Het probleem is vaak dat u niet alle kinderen om u heen blij kunt maken, met als gevolg dat er ruzie en irritatie tussen de kinderen onderling ontstaat.

Daarnaast heeft het tot gevolg daar naarmate er presentjes worden gegeven door de 'rijke' toerist, men steeds brutaler wordt. Om dit te voorkomen is het raadzaam om altijd het advies van de reisleider op te volgen.

In juli 1976 is de Socialistische Republiek Vietnam gesticht. De officiële naam luidt: Cong Hao Xa Hoi Chu Nghia Viet Nam. Het hoogste wetgevende orgaan is de Nationale Vergadering. Dit parlement bestaat uit één kamer, waarvan de leden door middel van algemeen kiesrecht voor vijf jaar worden gekozen. De uitvoerende macht is in handen van de regering onder leiding van de president.

Sinds de introductie van de hervormingen (de Vietnamese Doi Moi) bedraagt de economische groei zo'n 7% per jaar. Kleine particuliere ondernemingen rijzen als paddestoelen uit de grond en ook het aantal buitenlandse investeerders neemt jaarlijks toe. Nederland neemt hierbij de tiende plaats in. Tot de exportproducten behoren katoen, tabak, suikerriet, thee, koffie en rubber.

Programma

Dag 1

Vertrek vanuit Amsterdam.

 

Dag 2 

Na aankomst op de luchthaven in Ho Chi Minh City (Saigon) treft u buiten uw Vietnamese Engelstalige gids en Nederlands sprekende reisleider. Met een airconditioned bus wordt u naar het hotel gebracht in Ben Tre wat gelegen is in de Mekong Delta. 

 

Dag 3 

Na het ontbijt vertrekt u voor een ontspannen boottocht op de Mekong Rivier. Tijdens de boottocht brengt u o.a. een bezoek aan een kleine kokosfabriek en met kleine roeiboten vaart u door de zijkanaaltjes van de eilanden. Na de lunch vertrekt u met de bus naar het hotel in Can Tho wat de grootste plaats is in de Mekong Delta.

 

Dag 4 

Na het ontbijt zult u per boot de drijvende markt in de omgeving van Can Tho bezoeken. Het is hier een drukte van komen en gaan van handelaren die vele soorten groente en fruit per boot verhandelen. Het grootste gedeelte hiervan is voor de verhandeling in Ho Chi Minh City bestemd. Na de lunch vertrekt u naar de grootste stad van Vietnam, Ho Chi Minh City, het vroegere Saigon.

 

Dag 5 

Na het ontbijt staat een stadstour op het programma met bezoek aan het park voor het “Hotel de Ville”, het standbeeld van Ome Ho, het postkantoor en de Notre Dame kerk. Ook een bezoek aan de Chinese wijk Cholon met bezichtiging van de Thien Hau Pagode en de Binh Tay groothandelsmarkt mag niet ontbreken. Na de lunch bent u vrij om op eigen gelegenheid de stad nog wat meer te verkennen. Enkele suggesties; de Ben Thanh markt, het Herenigingpaleis en de luxe winkels in de Le Loi Boulevard en de Dong Khoi straat. Ook is het leuk om in de namiddag een drankje te drinken op het dakterras van het Rex hotel met uitzicht op “Hotel De Ville”.

 

Dag 6 

Vandaag staat een dagexcursie op het programma. U start vroeg om de Cu Chi tunnels te bezoeken. Het district Cu Chi was tijdens de Vietnamoorlog een bolwerk van verzet van de Viet Cong strijders die jarenlang aan het ingenieuze tunnelstelsel hebben gewerkt. Als eerste zult u ter plaatse uitleg krijgen aan de hand van een kaart van het district, waar u de doorsnede van een stukje tunnelstelsel kunt zien. Na de documentaire film zult u het terrein betreden waar u uitleg krijgt over o.a. boobytraps, gebruikte kamers en de Hoang Cam keuken. Het is mogelijk om met de lokale gids zelf een klein stukje door de tunnels af te leggen. Hierna gaat u de reis voortzetten naar Tay Ninh, alwaar zich de Cao Dai hoofdtempel bevindt. De Cao Dai tempels zijn erg kleurrijk en rijkelijk versierd. Caodisme is een vrij nieuw Vietnamees geloof wat ontstaan is in 1926. Het is een mengeling van Oosterse en Westerse religies. In het Caodisme zijn de 3 Chinese religies Boeddhisme, Taoïsme en Confucianisme vermengd met Christelijke, Hindoeïstische en Animistische elementen. We zullen proberen de dienst van 12 uur mee te maken. 

 

Dag 7 

Vandaag reist u verder naar de kustplaats Mui Ne. Onderweg kunt u genieten van een prachtig wisselend landschap. Eerst rijdt u door het uitgestrekte haven- en industriegebied en later komt u door een gebied met mooie bergpassen en rubber- en cassaveplantages. Bij een drakenvruchtplantage wordt gestopt zodat u kunt zien hoe de drakenvrucht (een soort cactusvrucht) wordt verbouwd. In de middag maakt u een rondrit door het gebied wat ook wel een stukje Sahara in Vietnam wordt genoemd. U bezoekt de witte zandduinen, bij de Vietnamezen beter bekend als Bao Trang (wit meer). Daarna bezoekt u de rode zandduinen die karakteristiek zijn voor de omgeving van Mui Ne. De rode duinen zijn ontstaan door het vulkanisme dat miljoenen jaren geleden op grote schaal aanwezig was in Vietnam.

 

Dag 8 

Vandaag heeft u een vrije dag. U kunt wandelen langs het prachtige langgerekte palmenstrand of een fietstochtje maken door de mooie omgeving. 

 

Dag 9 

Vandaag verlaat u Mui Ne om verder te reizen langs de kust van Vietnam. Het reisdoel is de ca. 247 km verder gelegen kustplaats Nha Trang. Onderweg wordt diverse malen gestopt, o.a.bij de fraaie Po Klong Garai Chamtorens uit de eind 13e/begin 14e eeuw in Phan Rang. Tijdens het traject dat u aflegt komt u langs de kuststrook van Cam Ranh Bay, waar veel zoutwinning plaatsvindt. Voordat u naar het hotel in Nha Trang gaat zult u de Long Son Pagode bezoeken met het enorme beeld van de Liggende Boeddha en de 14 meter hoge witte Boeddha op de heuvel. 

 

Dag 10 

Vandaag gaat u een boottocht maken langs een paar eilandjes. Over het algemeen is het water hier voor de kust helder blauw van kleur. Er is gelegenheid om vanaf de boot te zwemmen en/of te snorkelen in de Zuid Chinese Zee. Tijdens de boottocht zult u een bezoek brengen aan het zeeaquarium op het Tri Nguyen eiland met een mooie verzameling van zeevissen, koralen en zeeschildpadden. Het is ondergebracht in een cementen galjoenschip. In de namiddag heeft u gelegenheid om zelf Nha Trang te verkennen.

 

Dag 11 

Vandaag gaat u de reis voortzetten naar het volgende reisdoel Buon Ma Thuot. U zult de Phoenixpas opgaan, waar u nog de gevolgen kunt zien van de chemicaliën (ontbladeringsmiddel Agent Orange) die tijdens de Vietnamoorlog werden uitgestrooid. Voordat u in Buon Ma Thuot aankomt zult u eerst naar het Lac meer gaan, om het Buon Jun dorp te bezoeken. Hier kunt u prachtige foto’s maken van de typische huizen op palen. 

 

Dag 12 

U vervolgt uw reis door de Centrale Hooglanden naar de plaats Pleiku. Tijdens de reis kunt u genieten van prachtige uitzichten over de vele koffie-, peper- en rubberplantages. Nadat de extra lokale gids van Pleiku en de vergunningen zijn opgehaald, zult u het gebied van Plei Phung bezichtigen. Hier kunt u, als het weer het toelaat, een wandeling maken door een dorpje waar nog veel traditionele gebruiken te zien zijn. Het gebied van Plei Phung is het gebied waar de Garai groepering leeft. Met name de begraafplaats met de collectieve familiegraven en originele houten grafbeelden zijn zeer bijzonder om te zien.

 

Dag 13 

Vandaag zet u de reis voort en gaat u de Centrale Hooglanden verlaten. Het reisdoel is de kustplaats Quy Nhon. Onderweg bezoekt u het gebied van De K’ Tu. Dit is het gebied waar een Bahnar groepering leeft. Daar zult u onder begeleiding van de extra lokale gids een wandeling maken door een dorpje, waar nog veel traditionele gebruiken te zien zijn. Tevens kunt u het bijzondere Rong huis (dorps- gemeenschapshuizen) bezichtigen. De reis wordt vervolgt via de Mang Yang en de An Khe pas. Tijdens deze rit komt u langs het gebied van Tay Son, waar in de 18e eeuw de rebellie is gestart. Hier is de eerste keizer van Vietnam uit voortgekomen. 

 

Dag 14 

Vandaag gaat uw reis verder langs de kuststrook van Vietnam naar het voormalige 16e eeuwse havenplaatsje Hoi An. Onderweg is er veel te zien en daarom kunnen er, wanneer de situatie dit toelaat, diverse fotostops gemaakt worden.  Aansluitend brengt u een bezoek aan My Lai, de herdenkingsplaats van de slachting die de Amerikanen op 16 maart 1968 hebben aangericht onder de lokale bevolking waarbij 504 mensen om het leven zijn gekomen. Als het goed is wordt hier eveneens een Nederlandse documentaire film vertoond.

 

Dag 15 

Hoi An is een heerlijk toeristenplaatsje en is inmiddels opgenomen door de UNESCO als 1 van de 5 World Heritage sites in Vietnam. In de ochtend zult u een korte stadstoer maken, met o.a. een bezoek aan de Japanse overdekte brug, één van de Chinese gemeenschapshallen, het historisch museum en aan één van de voorname Koopmanshuizen. Na de lunch bent u vrij om zelf het plaatsje te verkennen. U kunt de markt bezoeken of op souvenirjacht gaan. Hoi An heeft op gebied van souvenirs en schilderwerken veel te bieden. Overigens kunt u goed en goedkoop kleding en schoenen op maat laten maken. U kunt ook een fiets huren om de omgeving te verkennen of naar het ca. 5 kilometer verder gelegen Cua Dai strand te gaan.

 

Dag 16 

Vandaag heeft u een vrije dag en kunt u Hoi An zelf verder verkennen.

In de ochtend kunt u optioneel een bezoek brengen aan My Son, een World Heritage site. My Son was het voormalig religieus, cultureel centrum van het Cham Koninkrijk en was in gebruik van de 4e tot en met de 13e eeuw. Als gevolg van de bombardementen door de Amerikanen zijn vele Chamtorens zwaar beschadigd. Een bezoek aan deze bijzondere historische plaats is zeker de moeite waard.

 

Dag 17 

Vandaag gaat u weer vroeg op pad om door te reizen naar Hue, de keizerlijke stad van Vietnam. Vandaag maakt u wederom een aantal bijzondere stops. Eerst kunt u een kijkje gaan nemen bij één van de grote werkplaatsen waar marmer verwerkt wordt tot prachtige sculpturen. Daarna brengt u een bezoek aan de Marble Mountains welke bestaan uit 5 bergtoppen. Wij bieden u, afhankelijk van het weer, de gelegenheid om de Waterberg op te gaan met fraaie uitzichten. Er is een tempel aanwezig waar beelden van Boeddha en Confusius zijn ondergebracht. In Danang zult u het bijzondere Chammuseum bezoeken waar u sculpturen uit verschillende Champerioden kunt bekijken. In de plaats Hue zult u de 3e World Heritage site bezoeken, t.w. de Citadel, Keizerlijke stad en Verboden Keizerlijke (Paarse) Stad. Hier werd tijdens het Tet offensief van 1968 zwaar gevochten tussen de Amerikanen en de Viet Cong strijders, waarbij eveneens veel schade werd toegebracht. Gelukkig wordt er met de steun van Unesco en vanuit Hue veel gerestaureerd.

 

Dag 18 

Na het ontbijt gaat u met een dubbele drakenboot varen over de Perfume rivier en brengt u een bezoek aan de Thien Mu Pagode met de bijzondere 21 meter hoge Phuoc Duyen toren uit 1844, de 2 ton zware bronzen bel uit 1710 en het fraaie complex van de Dai Hung tempel. Vervolgens vaart u langs het prachtige landschap rondom Hue naar de locatie van het grafcomplex van keizer Minh Mang, de 2e keizer (1820-1840) uit de laatste Nguyen dynastie. U bezoekt het grafcomplex wat gebouwd werd tussen 1841 en 1843 en zeer bijzonder van constructie is. Na de bezichtiging gaat u met de bus terug naar Hue. De middag bent u vrij om zelf de plaats Hue te verkennen. Een bezoek aan de overdekte markt met de vele Vietnamese punthoeden is zeer de moeite waard. 

 

Dag 19 

Vandaag zult u vroeg op pad gaan. Onderweg brengt u een kort bezoek aan de Truong Son militaire begraafplaats, waar de militairen begraven zijn die gesneuveld zijn op het Ho Chi Minh pad. Vervolgens bezoekt u de bijzondere Phong Nha grotten, de meest recentelijk opgenomen World Heritage site in Vietnam. Eenmaal aangekomen bij de, zo`n 250 miljoen jaar geleden ontstane, Phong Nha grotten zult u met bootjes en te voet de grotten bezichtigen met prachtige stalactieten, stalagmieten en andere druipsteen-formaties. Het geheel bestaat uit duizenden meters ondergrondse doorgangen en riviergrotten. Dankzij de aangebrachte kleurverlichting zijn prachtige diepte-effecten bereikt. Na de lunch reist door naar de plaats Dong Hoi.

 

Dag 20 

Vandaag vertrekt u naar Tam Coc. Het is een lange reisdag maar de uitzichten onderweg over het fraaie Karstgebergte zijn heel bijzonder. Onderweg ziet u het landschap vlakker worden en komt u door een omgeving waar veel landbouw plaatsvindt (o.a. pinda’s en rijst).

 

Dag 21 

Vandaag vertrekt u naar Hanoi. In de ochtend gaat u een boottocht maken door de Tam Coc grotten die gelegen zijn in het Karstgebergte. Hierna rijdt u door naar Hanoi.

 

Dag 22 

Na het ontbijt maakt u een korte stadstour door Hanoi. U bezoekt eerst het Mausoleum complex van Ho Chi Minh waar het lichaam van Ho Chi Minh opgebaard ligt. Op dit terrein vindt u ook de huizen die Ho Chi Minh bewoond heeft nadat hij de president van Noord Vietnam werd. In dit complex bevindt zich ook de
1 Pilaar Pagode dat stamt uit de 11e eeuw, één van de oudste gebouwen van de stad. Vervolgens rijdt u naar de Tempel van de Literatuur. Deze tempel stamt eveneens uit de 11e eeuw. Hier werd de eerste universiteit van Vietnam gevestigd en tot het einde van de 18de eeuw is het als zodanig in gebruik gebleven. Daarna rijdt u naar het Hoa Kiem meer in het centrum van de stad. Hier bevindt zich de kleine Ngoc Son tempel waar enkele legendes over bestaan. De middag is ter vrije besteding.

 

Dag 23 

Na het ontbijt vertrekt u naar Lao Cai, een rit van ongeveer 5 uren. Na aankomst heeft u de middag ter vrije besteding.

Omdat we in het noordwesten met een kleinere bus moeten reizen en u niet al uw bagage mee kunt nemen, adviseren we u een weekendtas in te pakken voor 4 dagen. 

 

Dag 24 

Na het ontbijt rijdt u naar Bac Ha en bezoekt u de markt van Can Cau. De markt van Can Cau is nog een echte lokale markt van voornamelijk de Flower H’Mong groepering met hun verschillende kleurrijke klederdrachten. Na dit bezoek gaat u terug naar Bac Ha. Voor de lunch is het, mits de tijd en het weer dit toelaten, mogelijk om een wandeling van ongeveer 2 uren te maken naar Ban Pho. Tijdens deze wandeling bezoekt u het huis van de heer Ho, een lid van de Flower H’Mong stam. Hierna gaat u verder naar Sapa via een prachtige route met vele vergezichten en landbouwterrassen. Onderweg stopt u even bij de Chinese grens.

 

Dag 25 

Vrije dag.
Optioneel heeft u de mogelijkheid om onder leiding van een lokale gids een wandeling te maken naar Ta Van. Deze mooie wandeling voert u langs een prachtig diep dal met vele rijstterrassen. U komt onderweg leden van de bergstammen tegen zoals de Black H’Mong en de Ziay. Het doorgaan van deze wandeling is afhankelijk van het weer. 

 

Dag 26 

Na het ontbijt zult u een wandeltocht maken naar Cat Cat village. Deze wandeling voert u via vele trappen naar de beneden gelegen waterval. Aan het einde van de wandeling kunt u ervoor kiezen om weer naar boven terug te wandelen of gebruik te maken van een motorfietstaxi (op eigen kosten). Bij regen of mist kan deze wandeling niet doorgaan. Na de lunch reist u terug naar Hanoi.

 

Dag 27 

Na het ontbijt gaat u met de bus naar Halong Bay. Na aankomst zult u inschepen op een mooie comfortabele boot, waar u 1 nacht op zult verblijven. U vaart door Halong Bay wat in 1994 door de UNESCO werd opgenomen als World Heritage site, voor u alweer de 5e site die u bezoekt. Recentelijk werd de baai van Halong, met een oppervlakte van 1553 km² en ca. 3000 eilandjes, uitgeroepen tot een van de mooiste baaien van de wereld.
U vaart door de golf van Tonkin langs de diverse eilandjes in dit gebied. Een aantal eilandjes kennen grotten met fraaie druipsteenformaties, u zult tijdens de boottocht dan ook één van de mooiste grotten bezoeken. Gedurende de boottocht zult u het eiland Ti Top aandoen, alwaar president Ho Chi Minh besprekingen heeft gevoerd. U zult er een uur verblijven zodat u kunt zwemmen of facultatief de trappen naar het uitzichtspunt op de top van het eiland kunt beklimmen, hier heeft u een mooi uitzicht over de omgeving. In de avond kunt u als u geluk heeft vele sterren zien vanaf het dek, terwijl de boot in de baai voor anker ligt. U dient voor deze overnachting op de boot een weekendtas in te pakken.

 

Dag 28 

In de ochtend vaart u door het prachtige karstgebergte terug naar de haven. Na de lunch aan boord gaat u met de bus naar Hanoi. U heeft de rest van de middag ter vrije besteding. In de avond zal er een gezamenlijk afscheidsdiner worden gehouden.

 

Dag 29

In de ochtend wordt u naar de luchthaven gebracht voor de terugvlucht naar Nederland. 

 

Dag 30

Aankomst Amsterdam.

 

 

Aantal nachten per plaats:

Ben Tre (1),Can Tho (1), Ho Chi Minh City (3), Mui Ne (2), Nha Trang (2), Buon Ma Thuot (1), Pleiku (1), Quy Nhon (1), Hoi An (3), Hue (2), Dong Hoi (1), Tam Coc (1), Hanoi (2), Lao Cai (1), Sapa (2), Hanoi (1), Halong Bay (1), Hanoi (1)

 

Highlights:

Boottocht op de Mekong rivier

Bezoek aan Cu Chi tunnels

Can Cau markt in Bac Ha

Overnachting op een boot in Halong Bay

 

Inclusief

♦ Vlucht Amsterdam - Saigon / Hanoi - Amsterdam met Cathay Pacific via Hong Kong

♦ Luchthavenbelasting + brandstof- & veiligheidstoeslag (wijzigingen voorbehouden)

♦ Rondreis volgens programma

♦ Nederlandssprekende reisleiding

♦ Alle omschreven excursies, inclusief entreegelden

♦ Logies en ontbijt

♦ Lunch op dag 2 t/m 7, 9 t/m 15, 17, 19 t/m 22, 24 en 26 t/m 28

♦ Diner op dag 2 t/m 9, 11 t/m 14, 17, 19 t/m 24 en 26 t/m 28

 

Exclusief

♦ Administratiekosten € 25,00 per factuur

   (maximaal 6 personen op 1 factuur)

♦ Facultatieve excursies

♦ Fooien

♦ Visumkosten Vietnam (deze dient u voorafgaand aan uw reis zelf in Nederland aan te vragen).

♦ Lunch op dag 8, 16, 18, 23, 25 en 29

♦ Diner op dag 10, 15, 16, 18 en 25

♦ Reis- en/of annuleringsverzekering

 

Hotels

Ben Tre – Ham Luong Hotel***

Can Tho City – Ninh Kieu 2 Hotel****

Ho Chi Minh City – Hotel Le Duy***

Mui Ne – Lotus Mui Ne Beach Resort & Spa****

Nha Trang – Palm Beach Hotel***

Buon Ma Thuot – Damsan Hotel***

Pleiku – Bamboo Green Hotel***

Quy Nhon – Seagull Hotel****

Hoi An – Vinh Hung Resort****

Hue – Duy Tan Hotel***

Dong Hoi – Muong Thanh Hotel****

Ninh Binh – Yen Nhi Hotel***

Hanoi – La Dolce Vita Hotel***

Sapa – Hotel Sunny Mountain****

Halong Bay – Phoenix Cruiser****

Wijzigingen voorbehouden.

Freark Smink
“Zeer gevarieerd programma!! Met super reisleiding.”
Freark Smink Vietnam
Team HSS
Team HSS Azië reizen
Waarom reizen met HSS?

Wanneer u naar Azië reist met HSS bent u gegarandeerd van:

 

  • Nederlands- en/of Engelssprekende reisleiders
  • Ruim aanbod van geheel verzorgde reizen inclusief maaltijden en excursies
  • Al 25 jaar ervaring met reizen in Azië 
Contact opnemen Of bel 058-2137706