Volledig Verzorgde Reizen naar Sulawesi

Volledig Verzorgde Reizen naar Sulawesi

Geniet van prachtige panorama's en bergdorpjes
Inclusief vluchten, accommodatie en excursies
Nederlands- en/of Engelssprekende reisleiding
Bekijk onze Reizen
Logo Stichting Garantiefonds Reisgelden Aangesloten bij SGR

Sulawesi informatie

Het adembenemende eiland Sulawesi, vroeger beter bekend als Celebes, is één van de grootste eilanden van de Indonesische republiek. De hoofdstad Ujung Pandang (Makassar) is te vinden aan de westkust. Verder heeft het eiland veel bijzondere bezienswaardigheden te bieden. Het eiland heeft een heerlijk klimaat met een tempratuur tussen de 23 en 30 graden dankzij de ligging van het eiland rond de evenaar.

 

Adembenemend Sulawesi

HSS Azië reizen biedt talloze mogelijkheden om adembenemend Sulawesi op uw eigen manier te ontdekken. Kies wat u graag wilt zien tijdens uw reis, en bepaal uw eigen tempo. Zo vindt u samen met HSS de perfecte reis voor u. Bekijk bijvoorbeeld unieke bergdorpjes, hoge bergen en bezoek bekende inheemse bevolkingsgroepen zoals Buginezen, Torajas en Minahasa’s. Bezoek de Torajas in de bergen! Ze staan bekend om prachtig versierde woningen en unieke uitvaartrituelen. Bezoek dan ook zeker de handgemaakte tao-tao poppen, welke de overledenen moeten beschermen in het hiernamaals. Sulawesi bestaat uit vier provinciën die ieder hun eigen bijzondere bezienswaardigheden hebben.

 

In Noord-Sulawesi vind u als hoofdstad Manado, welke overloopt van kleurrijke haventjes, plantages waar rijst, kruidnagel en nootmuskaat verbouwd wordt en in deze provincie vind u ook heerlijke warme bronnen en prachtige meren. In Bunaken kunt u snorkelen of duiken tussen de mooiste koraalriffen ter wereld.

 

De hoofdstad van Centraal-Sulawesi is Palu. Centraal-Sulawesi bestaat uit ongeveer 30.000 kilometer vlakke plantages, plateaus en meren langs de kust. De bevolking bestaat uit ongeveer 950.000 inwoners die tot maar liefst 6 verschillende etnische groepen behoren.

 

Zuid-Sulawesi is de derde provincie van het eiland, met als hoofdstad Makassar, gelegen aan de westkust. In deze stad vindt u het rond 1600 gebouwde Fort Rotterdam. De belangrijkste bron van inkomsten in deze provincie is de visserij. Ook in deze provincie kunt u veel warme bronnen, bijzondere vlinders en de bevolkingsgroep Buginezen vinden.

 

Als laatste is er nog Zuid-oost Sulawesi, dit deel van het eiland staat bekend om zijn zilverindustrie, en heeft als hoofdstad Kendari. Helaas is dit gebied moeilijk toegankelijk.

 

Neem contact op met HSS Azië Reizen en stel jouw unieke reis samen, helemaal op maat en naar jouw wens.

 

Onze gespecialiseerde reizen