Reizen naar Sulawesi Volledig Verzorgd

Reizen naar Sulawesi Volledig Verzorgd

Geniet van prachtige panorama's en bergdorpjes
Inclusief vluchten, accommodatie en excursies
Nederlands- en/of Engelssprekende reisleiding
Bekijk onze reizen
Logo Stichting Garantiefonds Reisgelden Aangesloten bij SGR

Sulawesi reizen

Sulawesi kenmerkt zich door witte zandstranden met koraalriffen, een binnenland met bergen, vulkanen, regenwouden en een diversiteit aan bewoners: zowel mens als dier. Vroeger stond het eiland bekend als Celebes, het derde grootste eiland van de Indonesische archipel. Grote delen van Sulawesi zijn nog onontdekt: de perfecte plaats voor avontuurlijke reizigers dus! Met de individuele rondreis Sulawesi van HSS Azië Reizen ervaart u de schoonheid van de gevarieerde flora & fauna van Sulawesi. De prachtige berggebieden, vulkanen, tropisch regenwoud, felgroene sawa’s en een prachtige onderwaterwereld. Wij regelen de vliegtickets, overnachtingen, vervoer en excursies voor u. Zo komt u niet voor onvoorziene kosten te staan. En het mooie van dit alles is dat u ook nog eenvoudig naar de andere eilanden van Indonesië kunt reizen!

U. Feenstra
“Ontzettend genoten van een zeer waardevolle reis.”
U. Feenstra Sulawesi
Beoordelingen SulawesiSulawesi 1  Beoordeling
8,6
Algemene indruk
8
Gastvrijheid
9
Bezienswaardigheden
10
Sfeer
8
Service
8

Voor u geselecteerd

Sulawesi Reizen: van kleurrijke haventjes tot prachtige meren

Omdat Sulawesi op de evenaar ligt heerst er een heel prettig tropisch klimaat met aangename temperaturen van tussen de 23 en 30 graden. De verlaten witte zandstranden en ondoordringbare schemerige jungles komen hier dan ook helemaal tot hun recht, en samen met inheemse bevolkingsgroepen verkent u de prachtige natuur. Tijdens uw Sulawesi reis kun u diverse uitstapjes maken naar bijvoorbeeld Manado, de hoofdstad van Noord-Sulawesi. Hier vindt u kleurrijke haventjes, kruidnagel-, nootmuskaat- en rijstplantages. In het Noorden van Sulawesi vindt u Bunaken waar de allermooiste koraalriffen van de wereld liggen. Perfect voor een dag snorkelen en duiken dus! Wanneer u in Zuid-Sulawesi bent moet u zeker een bezoek brengen aan de hoofdstad Makassar. Hier ligt namelijk het bijzondere Fort Rotterdam, dat rond 1600 werd gebouwd. Fort Rotterdam herinnert aan de Nederlandse koloniale tijd. De pagina Sulawesi informatie geeft alle ins-en-outs over dit adembenemende eiland. Kom genieten met een vakantie naar Sulawesi!

 

Bijzondere rituelen van Sulawesi bijwonen

En hier houdt het niet op: er is namelijk nog veel meer om voor naar Sulawesi te reizen. Wanneer u geïnteresseerd bent in de cultuur van het eiland is het een aanrader om een bezoek te brengen aan de Torajas. De Toraja-stammen staan bekend om hun indrukwekkende begrafenisrituelen. Tijdens dit ritueel worden overledenen gebalsemd en in het huis van familie gehouden, waarna ze worden begraven in speciale grotten in steile rotswanden. Het bijwonen van een begrafenisritueel van de Torajas is soms mogelijk tijdens onze Sulawesi reizen. Een andere bijzondere ervaring zijn de beroemde Taotao-poppen. Dit zijn houten beelden die handgemaakt worden om de doden te beschermen. Deze taotao’s lijken vaak op de overledenen. Hiernaast kunt u naar één van de Bounty-stranden reizen en hier de traditionele bergdorpen bezoeken. Mocht u hierna nog niet uitgekeken zijn is een bezoek aan andere eilanden van Indonesië ook mogelijk! Vind alle informatie over Sulawesi op onze Sulawesi informatie pagina.

Team HSS
Team HSS Azië reizen
Waarom reizen met HSS?

Wanneer u naar Azië reist met HSS bent u gegarandeerd van:

 

  • Nederlands- en/of Engelssprekende reisleiders
  • Ruim aanbod van geheel verzorgde reizen inclusief maaltijden en excursies
  • Al 33 jaar ervaring met reizen in Azië 
Contact opnemen Of bel 058-2137706