Actueel nieuws bij HSS

Actueel nieuws bij HSS

Bekijk onze Reizen
retributiekosten

Toeristenbelasting Bali per 14 februari 2024

De overheid in Bali heeft per 14 februari 2024 een extra belasting ingevoerd voor toeristen die het eiland bezoeken. Het doel van deze toeristenbelasting is om de infrastructuur in Bali te verbeteren en zo het toerisme duurzamer te maken. De heffing zal worden gebruikt om onder andere de wegen, het openbaar vervoer, de afvalverwerking en de bescherming van het milieu te financieren.

Lombok

Retributiekosten Lombok

Om de infrastructuur in het gebied van Lombok te verbeteren, heeft de lokale overheid van Lombok besloten om retributiekosten in te voeren voor reizigers. Deze kosten zullen vanaf 1 november 2023 worden geheven bij de havens. De retributiekosten zijn bedoeld om de kwaliteit van de wegen, bruggen en andere voorzieningen in Lombok te verhogen.

Reizen naar Zuidoost-Azië en het Corona virus

Reizen naar Zuidoost-Azië en het Corona virus

Het Ministerie van Buitenlandse Zaken past regelmatig de reisadviezen naar bestemmingen buiten de Europese Unie aan. Elk land  hanteert zijn eigen inreisvoorwaarden. 

Sinds 9 juni 2023 gelden er geen vaccinatieverplichtingen meer om naar Indonesië te reizen. De grenzen van Indonesië zijn open voor toerisme en er zijn geen inreisbeperkingen meer, zowel voor gevaccineerde als ongevaccineerde reizigers.

 

GGD reist mee APP

GGD reist mee APP

Graag wijzen wij u op een nieuw ontwikkeling in de reizigerszorg bij de GGD: de App GGD reist mee. U kunt deze app gratis downloaden. De app is geschikt voor zowel iOS als Android. De app is bedoeld voor reizigers naar (sub)tropische bestemmingen.

 

GGD Reisvaccinaties: daar kunt u mee op reis!

Download hier de app:

          

bron:http://www.ggdreisvaccinaties.nl

Feestdagen Vietnam / Tet 2025

Feestdagen Vietnam / Tet 2025

Met Tet wordt het nieuwe jaar voor de Vietnamezen gevierd. In 2025 begint nieuwjaar op 29 januari maar de drukte rond de feestelijkheden begint een week ervoor en gaat door tot een week na het nieuwe jaar. Een groot deel van de winkels en markten zijn gesloten, maar daar staat tegenover dat de straten prachtig versiert zijn met bloemen, decoraties en lampjes.