Actueel nieuws bij HSS

Actueel nieuws bij HSS

Bekijk onze Reizen
Informatie over Corona virus

Informatie over Corona virus

Zoals u in de media kunt volgen, is er dagelijks nieuwe informatie over de situatie rondom het Corona-virus. Zo hebben bepaalde landen de toelatingseisen voor toeristen aangescherpt, om zo de kans op verspreiding zo laag mogelijk te houden. Het kan bijvoorbeeld zijn, dat u niet via een bepaald land naar uw eindbestemming mag reizen omdat daar sprake is van een verhoogd risico. 

Feestdagen Vietnam / Tet 2020

Feestdagen Vietnam / Tet 2020

Met Tet wordt het nieuwe jaar voor de Vietnamezen gevierd. In 2020 begint nieuwjaar op 25 januari maar de drukte rond de feestelijkheden begint een week ervoor en gaat door tot een week na het nieuwe jaar. Een groot deel van de winkels en markten zijn gesloten, maar daar staat tegenover dat de straten prachtig versiert zijn met bloemen, decoraties en lampjes. 

Ramadan/Suikerfeest 2020

Ramadan/Suikerfeest 2020

De Ramadan start in 2020 op 23 april en eindigt op 23 mei. De Ramadan duurt 30 dagen en wordt afgesloten met het 3-daagse Suikerfeest oftewel Idul Fitri. Tijdens Idul Fitri gaan veel Indonesiërs op vakantie of familiebezoek wat leidt tot een enorme drukte op de wegen. Ook treinen, bussen en vliegtuigen zitten overvol.

 

Elk jaar, tijdens de negende maand van de Islamitische jaarkalender, vindt de Ramadan plaats. Een maand van vasten en bezinning. Tijdens de Ramadan mag er tussen zonsopkomst en zonsondergang niet gegeten en gedronken worden. Als toerist wordt er van u verwacht dat u discreet bent. Overdag eten of drinken in het openbaar wordt als respectloos gezien.

 

Met het Suikerfeest wordt het einde van de Ramadan gevierd

 

Het Suikerfeest wordt ook wel het Kleine Feest genoemd. Het is een islamitisch feest om samen met familie en vrienden het einde van de vastenmaand te vieren. Het Suikerfeest duurt officieel drie dagen en begint elk jaar op een andere dag, namelijk op de eerste dag van de tiende maand van de islamitische jaartelling. Het Suikerfeest wordt van 23 t/m 26 mei gevierd.