Bukit Lawang - Trekking en camping, 2 dagen/1 nacht

Dag 1: Bukit Lawang ligt aan de rand van het Nationaal Park Gunung Leuser. Onder leiding van een gids wordt u met een kano de snelstromende Bohorokrivier overgezet. Het reservaat is voor Orang Oetans die ooit in gevangenschap hebben gezeten. Hier worden ze voorbereid op een zelfstandig leven in hun oorspronkelijke leefomgeving. Misschien krijgt u de mogelijkheid om een Orang Oetan van dichtbij te zien.

Tijdens deze tocht gaat u dieper het reservaat in. U loopt ongeveer zes uren door smalle, heuvelachtige en modderige paden. Het is een tocht voor de avontuurlijke reiziger en liefhebbers van flora en fauna. Er leven heel veel dieren in dit gebied zoals de makaak, de Thomas Leaf apen en de neushoornvogel.

De trekking eindigt zodra u bij de rivier bent aangekomen. Hier wordt een eenvoudig kamp gebouwd. De tenten worden gemaakt van dekzeilen gespannen over een tak en bedekt met bamboetakken.

 

Dag 2: Na het ontbijt loopt u door de jungle terug naar Bukit Lawang. Onderweg kunt u voor de laatste keer nog volop genieten van de tropische dieren en de flora en fauna.

 

TIP: Draag schoenen met een goed profiel. Een goede fysieke conditie is wel een vereiste.

Voor het gebruik van camera`s wordt een bijdrage gevraagd. Dit bedrag komt weer ten goede aan het park.

 

Prijs op aanvraag.

 

Inclusief:

- Lunch en diner op dag 1

- Ontbijt op dag 2

- Entreegelden

- Lokale gids