Veel gestelde vragen

INFORMATIE VISUMAANVRAAG VIETNAM

Nederlanders kunnen vanaf nu met een e-visum naar Vietnam

Nieuwsbericht  Rijksoverheid | 04-01-2018 | 04:39 bron:www.nederlandwereldwijd.nl

Goed nieuws voor Nederlandse reizigers naar Vietnam: houders van een Nederlands paspoort kunnen vanaf nu online een e-visum aanvragen voor Vietnam.

 

Het Ministerie van Buitenlandse Zaken van Vietnam heeft afgelopen maand besloten Nederland toe te voegen aan de landen waarvoor deze regeling geldt. Het e-visum voor Vietnam kan worden aangevraagd op de website van de Vietnamese immigratiedienst door het invullen van een aanvraagformulier, en het vooraf betalen van het visum (momenteel USD 25) volgens de instructies op de website. De aanvrager krijgt dan een individuele code om op de website te controleren wat de status van de aanvraag is, en voor het afdrukken van de E-visa wanneer deze is verstrekt.

 

De Vietnamese immigratiedienst kan een e-visum afgeven voor een verblijf van maximaal 30 dagen met een single entry (enkele binnenkomst). Voor een langer verblijf of een visum voor multiple entry (meerdere binnenkomsten) dienen de visa nog aangevraagd te worden bij de Vietnamese ambassades of consulaten. Het e-visum is geldig voor 28 internationale grensovergangen, waaronder de vliegvelden van Hanoi en Ho Chi Minh City. Bekijk op de website de lijst met de grensovergangen waar je met een e-visum Vietnam kan binnenkomen en vertrekken.

 

Let op: De Vietnamese autoriteiten zijn verantwoordelijk voor deze procedures en het uitgeven van het visum. Voor eventuele vragen kunt u daarom terecht bij de Vietnamese immigratiedienst of de Vietnamese ambassade in Nederland.

 


 

 

Er zijn nog twee manieren om een visum voor Vietnam aan te vragen: mét of zonder een zogeheten visumautorisatie. Dat is een goedkeuring voor verstrekking van uw visum, afgegeven door het Vietnamese Ministerie van Binnenlandse Zaken. Met een visumautorisatie kan uw visum direct worden afgegeven. Als u persoonlijk langsgaat bij de Ambassade, kunt u op het visum wachten. Als u uw paspoort opstuurt naar de Ambassade krijgt u het doorgaans binnen enkele dagen weer terugggestuurd. Als u geen visumautorisatie heeft vraagt het ambassadepersoneel er een voor u aan. U betaalt dan een hoger tarief (zie onderstaande prijslijst) en moet u een tweede keer terugkomen om uw visum op te halen.

 

Stichting Het Schone Streven (HSS Azië Riezen) heeft een visumauthorisatie voor u aangevraagd. De kosten zijn al verrekend in de reissom.

 

Met of zonder autorisatie, u dient altijd een visumformulier in te vullen en van een pasfoto te voorzien. 

Samenvattend, uw visumaanvraag bestaat uit de volgende stukken:

-Visumautorisatie (de bijgevoegde lijst waarop de namen gemarkeerd zijn meenemen/opsturen.

-Visumformulier (ingevuld en voorzien van pasfoto)

-Visumkosten (contant)

-Paspoort (tenminste zes maanden geldig na afloop van uw reis)

 

U hoeft natuurlijk niet zelf naar de ambassade te gaan, u kunt alle formulieren ook aangetekend opsturen naar de Vietnamese Ambassade. Stuur in dat geval altijd een retourenvelop mee die "aangetekend" gefrankeerd is, met uw volledige naam en adresgegevens.

 

Het adres van de Vietnamese Ambassade in Nederland is

Embassy of the Socialist Republic of Vietnam

Javastraat 1-1

2585 AA DEN HAAG

Tel 070 - 364 8917

Fax 070 - 364 8656

 

De visumafdeling is geopend op maandag, woensdag envrijdag van 09:00 tot 12:00 en 13:30 tot 16:30 uur.

Belt u van tevoren om na te gaan of de Vietnamese Ambassade op de gewenste bezoekdag wel geopend is!

 

Kosten van het visum per persoon:

Met visumautorisatie               €50,-

Zonder visumoutorisatie          €65,-

 

Bovenstaande prijzen zijn geldig voor een 'single entry' visum met een geldigheidsduur van 1 maand (30 dagen).

 

Bij vertrek uit Nederland of België hebben luchtvaartmaatschappijen de plicht uw paspoort te controleren op de aanwezigheid van een geldig visum.