Oost Bali Tour

Deze tour brengt u naar het oosten van Bali. U gaat in Klungkung een kijkje nemen bij Kerta Gosa, de vroegere rechtbank van justitie. Kerta Gosa stamt uit de 17e eeuw en werd gebruikt voor de administratie van de traditionele justitie door een raad van wijze mannen. Het in Balinese stijl gebouwde prachtstuk bezit uinieke plafondschilderingen. Er staan een aantal afschrikwekkende taferelen uitgebeeld, bedoeld om mensen normen en waarden bij te brengen en om overtreders angst in te boezemen. Er wordt uitgebeeld welke straf ze te wachten staat.

 

Daarna bezoekt u op de helling van de vulkaan Gunung Agung, de moedertempel Besakih. Op 900 meter hoogte is deze tempel de grootste en belangrijkste tempel van Bali. Er zijn ongeveer 35 tempels binnen het tempelcomplex.

 

Tijdens deze tour brengt u ook een bezoek aan Tenganan, een traditioneel Balinees dorp dat gelegen is aan de voet van de berg Gunung Agung. De bewoners leven voor een belangrijk deel nog volgens de oude regels die stammen uit de periode voordat het hindoeïsme de dominerende religie van Bali werd. Vervolgens gaat u naar het waterpaleis van Amlapura. Tirtagangga, oftewel water van de Ganges. Dit paleis is in 1948 aangelegd door een Balinese Radja. De Radja heeft er maar 15 jaar plezier van gehad, want in 1963 heeft een uitbarsting van de vulkaan Agung een groot deel van het park verwoest. De watertuin is in 2003 weer gerestaureerd net als de meeste beschadigde beelden.

 

De laatste plaats die u bezoekt is de bekende "Goa Lawah"-grot wat "vleermuizengrot" betekent. De duizenden vleermuizen kunt u zien hangen bij het bezoek aan de tempel.

 

Deze tour duurt ongeveer 8 uren

 

Prijs op aanvraag.

 

Inclusief:
- Transfer 
- Lunch
- Entreegelden
- Lokale engelssprekende gids
- Flesje water