Veel gestelde vragen

Visum aanvraag Sri Lanka

Paspoort en visum


Buitenlandse toeristen naar Sri Lanka moeten in het bezit zijn van een geldig paspoort. Voor vertrek kunt u online een visum aanvragen via het ETA systeem (Electronic Travel Authorisation). Dit kan vanaf 90 dagen voor vertrek. Via de Engelstalige website http://www.eta.gov.lk/slvisa/ kunt u het visum online aanvragen (Apply for an individual).

 

Het tarief voor een toeristenvisum (30 dagen, double entry) bedraagt 50 dollar (wijzigingen voorbehouden). Op een aanvraag voor een visum via de ETA website ontvangt u binnen twee dagen antwoord.

 

Daarnaast is het ook mogelijk om voor 60 dollar een visa on arrival te krijgen bij aankomst op de luchthaven van Colombo. Houdt echter rekening met wachttijden op de luchthaven.

 

Blijft u langer dan 30 dagen, dan heeft u een visum nodig dat u bij de ambassade van Sri Lanka kan aanvragen. U kunt het visum ook laten regelen door de visumcentrale.

 

Voor mensen met een Nederlands en Belgisch paspoort geldt dat je in het bezit moet zijn van een geldig paspoort dat na aankomst in Sri Lanka nog minimaal zes maanden geldig is.