Veel gestelde vragen

Visum aanvraag Sri Lanka

Paspoort en visum


Buitenlandse toeristen naar Sri Lanka moeten in het bezit zijn van een geldig paspoort. Voor vertrek kunt u online een visum aanvragen via het ETA systeem (Electronic Travel Authorisation). Dit kan vanaf 90 dagen voor vertrek. Via de Engelstalige website http://www.eta.gov.lk/slvisa/ kun je het visum online aanvragen (Apply for an individual).

 

Het tarief voor een toeristenvisum (30 dagen, double entry) bedraagt 35 dollar. Op een aanvraag voor een visum via de ETA website ontvang je binnen twee dagen antwoord.

 

Daarnaast is het ook mogelijk om voor 40 dollar een visa on arrival te krijgen bij aankomst op de luchthaven van Colombo. Houdt echter rekening met wachttijden op de luchthaven.

 

Blijf je langer dan 30 dagen, dan heb je een visum nodig dat je bij de ambassade van Sri Lanka kan aanvragen. Je kunt je visum ook laten regelen door de visumcentrale.

 

Voor mensen met een Nederlands en Belgisch paspoort geldt dat je in het bezit moet zijn van een geldig paspoort dat na aankomst in Sri Lanka nog minimaal zes maanden geldig is.