Veel gestelde vragen
Logo Stichting Garantiefonds Reisgelden Aangesloten bij de SGR

Visum Thailand

Visum Thailand: korter dan 30 dagen

 

Voor een reis naar Thailand voor een periode korter dan 30 dagen, dan hoeft u van tevoren geen visum te regelen. U heeft heeft recht op een visumvrije entree van 30 dagen. Hieraan zijn geen kosten verbonden. Enkele voorwaarden voor een visumvrije entree van 30 dagen zijn:

  • U moet in het bezit zijn van een Nederlands of Belgisch paspoort. 
  • Het paspoort moet nog minimaal 6 maanden geldig zijn op het moment van binnenkomst.
  • U moet met het vliegtuig aankomen in Thailand. Komt u over land aan, bijvoorbeeld per bus, dan krijgt u een visumvrije entree voor 15 dagen.

Visum Thailand: langer dan 30 dagen

Voor een langer verblijf dient u van tevoren een visum Thailand aan te vragen. Dit kan bij het Thaise Consulaat in Amsterdam. Dit dient u minimaal twee weken voor je vertrek te doen. Voor alle onderstaande visumaanvragen heeft u de volgende documenten nodig:

  • Geldig paspoort;
  • Kopie paspoort (bladzijde met de foto);
  • Kopie van de vluchtgegevens of vliegticket;
  • Twee recente pasfoto’s (zwartwit of kleur);
  • Kopie van de 1ste hotelovernachting in Thailand;
  • Volledig ingevuld en ondertekend aanvraagformulier.

Toeristenvisa Thailand

Er zijn sindskort maar twee soorten toeristenvisa verkrijgbaar bij het Thaise consulaat in Amsterdam:

– Single Entry: 1 x 60 dagen
– Multiple Entry: 3 x 60 dagen*

Met het Multiple Entry visa mag je driemaal 60 dagen aaneengesloten in Thailand verblijven. Na 60 dagen dient u het land te verlaten. U kunt Thailand vervolgens weer binnenreizen om een nieuwe periode van 60 dagen te activeren.

 

Toeristenvisum Single Entry 60 dagen

  • Voor de aanvraag van het Single Entry Toeristenvisum van 60 dagen dient u te voldoen aan bovenstaande eisen.
  • Daarnaast moet het paspoort nog minimaal 6 maanden geldig te zijn wanneer u Thailand binnenkomt. De geldigheid van het visum om Thailand binnen te reizen is 90 dagen.
  • De kosten voor dit visum zijn € 30,- per persoon (alleen contante betaling mogelijk).  (prijs is ondervoorbehoud van wijzigingen)

 

Toeristenvisum Multiple Entry 3 x 60 dagen

  • Voor de aanvraag van het Multiple Entry Toeristenvisum van 3 x 60 dagen dien je te voldoen aan bovenstaande eisen.
  • Daarnaast moet het paspoort nog minimaal 6 maanden geldig te zijn wanneer u Thailand binnenkomt. De geldigheid van het visum om Thailand binnen te reizen is 90 dagen.
  • Kopie bankafschrift met een positief saldo van 5.000 euro.
  • Werkgeversverklaring (indien zelfstandige kopie van KvK niet ouder dan 6 maanden).
  • Kopie van de ticket van de 1ste uitreis uit Thailand (vliegtuig/trein/boot/bus enz.)
  • De kosten voor het visum zijn € 150,- per persoon (alleen contante betaling mogelijk).

Zo vraag je een toeristenvisum aan voor Thailand; stap voor stap uitgelegd.

 

Thaise visa in de praktijk

Veel reizigers brengen ook een bezoekje aan omliggende landen zoals Cambodja en Laos.

Houd er rekening mee dat u bij terugkomst in Thailand maar een visumvrije entree krijgt van 15 dagen wanneer u per bus het land binnenkomt. Met het vliegtuig Thailand binnen reizen is vaak duurder maar scheelt een hoop gedoe aan de grens en krijgt u bij binnenkomst wederom een visumvrije entree van 30 dagen. Een visumoverschrijding van één dag wordt vaak door de vingers gezien. Een visumoverschrijding van meerdere dagen kost al snel 500 tot 1,000 baht per dag. 

 

 

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.