Veel gestelde vragen

Wat is een groepsrondreis?

Onze groepsrondreizen zijn geheel verzorgde reizen wat inhoudt dat de vluchten, hotels, diverse maaltijden en een aantal excursies bij de reissom zijn inbegrepen. U reist met een comfortabele bus met airco en overnacht in goede hotels. Er is een Nederlands- of Engelssprekende reisleider aanwezig, die u de mooiste plekjes en de meest bijzondere bezienswaardigheden laat zien.

Onze groepsrondreizen zijn geschikt voor zowel samenreizenden als alleengaanden, van jong tot oud. Wij stellen in principe geen leeftijdsgrenzen. Wel is het van belang dat u mobiel bent en beschikt over een goede fysieke conditie.

 

Kan een groepsrondreis ook verlengd worden?

Een groepsreis kan in principe niet worden verlengd. Voor zowel de heen als de terugreis staan de vluchten vastgesteld op datum.

 

Kan ik een groepsrondreis boeken zonder de vlucht?

Het is niet mogelijk om de groepsrondreizen te boeken zonder de intercontinentale vlucht van en naar Amsterdam.

  

Kan ik ook gebruik maken van een drie-persoonskamer?

De hotelkamers zijn in principe bedoeld voor twee volwassenen.

Indien u een kamer wilt delen met drie personen dan zult u er rekening mee moeten houden dat er een stretcher in de kamer wordt bijgeplaatst en niet een extra bed. Deze zijn wat slaapcomfort betreft niet altijd geschikt voor volwassenen. Door het toevoegen van een extra bed wordt de ruimte in de kamer (zeer) beperkt.     

 

Kan ik tijdens de groepsrondreis ook tijd vrijmaken om op eigen gelegenheid iets te ondernemen?

Ja, dat kan. Wanneer u tijdens de groepsrondreis bijvoorbeeld familie, een begraafplaats of een ouderlijk huis wilt bezoeken dan kunt u dit ter plaatse regelen. Desgewenst kunt u de reisleider/-ster vragen om hulp. Hij/zij kan wellicht vervoer en, indien van toepassing, verblijf voor u verzorgen.

Houdt u er rekening mee dat deze 'uitstapjes' op eigen risico en eigen kosten zijn. Daarnaast dient u uw afwezigheid te melden bij de reisleider/-ster.

  

Moet ik verplicht deelnemen aam alle beschreven excursies?

Nee, de Stichting propageert vrijheid, blijheid. Dit betekent dat de excursies niet verplicht zijn. Wij presenteren u weliswaar een van dag tot dag programma, maar daaraan hoeft u zich uiteraard niet te houden. U bepaalt zelf of u aan de excursies deel wilt nemen of niet.