Veel gestelde vragen

Wat is een groepsrondreis?

Onze groepsrondreizen zijn geheel verzorgde reizen wat inhoudt dat vrijwel alle diverse maaltijden, excursies en toeslagen bij de reissom zijn inbegrepen. U reist per comfortabele bus met airco en overnacht in goede hotels. Er is een Nederlands- of Engelssprekende reisleider aanwezig, die u de mooiste plekjes en de meest bijzondere bezienswaardigheden laat zien.

 

Onze groepsrondreizen zijn geschikt voor zowel samenreizenden als alleengaanden, van jong tot oud. Wij stellen in principe geen leeftijdsgrenzen. Wel is het van belang dat u mobiel bent en beschikt over een goede fysieke conditie.

 

Kan een groepsrondreis ook verlengd worden?

Het verlengen van uw rondreis is in principe mogelijk, mits er plaats beschikbaar is op de vluchten en (desgewenst) in de hotels.

 

Een verlenging is op individuele basis, er is dus geen reisleiding meer ter plaatse die u zal begeleiden.

 

Wanneer u de rondreis wilt verlengen dan dient u dit op het boekingsformulier aan te geven. Zodra er voldoende deelname is voor de rondreis kunnen de gewenste vluchten aangevraagd worden. 
 

Tijdens uw langere verblijf kunnen wij, desgewenst, een hotel voor u regelen. Voor het aanbod van hotels op Bali, Lombok en/of Manado (Sulawesi) verwijzen wij u graag naar onze strandbrochure. Hierin staan alle hotels beschreven welke wij voor u kunnen verzorgen. In de bijlage staat onder het kopje “toeslag extra nacht” de prijs per persoon per nacht vermeld.

Mocht u in een andere plaats willen verlengen dan zijn de mogelijkheden en kosten op aanvraag.

 

Wanneer u de rondreis wilt verlengen dan dient u te allen tijde rekening te houden met vluchtwijzigingskosten, van € 50,- per persoon. Deze kosten worden in rekening gebracht omdat de geplande heen- of terugreis gewijzigd moet worden.

 

Kan ik een groepsrondreis boeken zonder de vlucht?

Het is mogelijk om de groepsrondreizen te boeken zonder de intercontinentale vlucht van en naar Amsterdam, we noemen dit een groepsrondreis "overland".

 

Voor meer informatie en kosten kunt u contact met ons opnemen.

  

Kan ik ook gebruik maken van een drie-persoonskamer?

De hotelkamers zijn bedoeld voor twee volwassenen.

Indien u een kamer wilt delen met drie personen dan zult u er rekening mee moeten houden dat er een stretcher bij wordt geplaatst en niet een extra bed. Deze zijn wat slaapcomfort betreft niet altijd geschikt voor volwassenen. Door het toevoegen van een extra bed wordt de ruimte in de kamer (zeer) beperkt.     

 

Kan ik tijdens de groepsrondreis ook tijd vrijmaken om op eigen gelegenheid iets te ondernemen?

Ja, dit kan. Wanneer u tijdens de groepsrondreis bijvoorbeeld familie, een begraafplaats of een ouderlijk huis wilt bezoeken dan kunt u dit ter plaatse regelen. Desgewenst kunt u de reisleider/-ster vragen om hulp. Hij/zij kan wellicht vervoer en, indien van toepassing, verblijf voor u verzorgen.

 

Houdt u er rekening mee dat deze 'uitstapjes' op eigen risico en eigen kosten zijn. Daarnaast dient u uw afwezigheid te melden bij de reisleider/-ster.

  

Moet ik verplicht deelnemen aam alle beschreven excursies?

Nee, de Stichting propageert vrijheid, blijheid. Dit betekent dat de excursies niet verplicht zijn. Wij presenteren u weliswaar een van dag tot dag schema, maar daaraan hoeft u zich uiteraard niet te houden. U bepaalt zelf of u aan de excursies deel wilt nemen of niet.